Čo vám nesmie chýbať vo vašej kuchyni?

Sponzorované odkazy:

Čo vám nesmie chýbať vo vašej kuchyni?

Kuchyňa je stredobodom nášho žitia v domácnosti. Musí byť praktická, s dostatkom úložných priestorov, zariadená podľa pravidiel ergonómie. Nestačí teda zájsť do obchodu, kúpiť skrinky, zostaviť ich a zavesiť. Pri zariaďovaní kuchyne treba veľa premýšľať, nie je od veci si jej návrh dať urobiť odborníkmi, ktorí majú v projektovaní kuchýň prax a vedia, čo by vám mohlo časom kaziť radosť z novej kuchynskej linky. Čo vám nesmie vo vašej novej kuchyni chýbať, aby bola dokonalá?

Samozrejme každá rodina bude mať iné požiadavky. Odvíja sa to od počtu členov domácnosti, aj od toho, ako často varíte. Ak varíte len cez víkend, bude vám stačiť skromnejšie zariadená kuchynská linka, keď varíte denne dve teplé jedlá, bude kuchyňa vaším kráľovstvom a oceníte viac kuchynského náčinia a viac úložných priestorov.

Určite by vo vašej kuchynskej linke mala mať čestné miesto jedna kvalitná ťažká panvica s nepriľnavým povrchom. Niekto dáva prednosť woku, preferencie necháme na vás, ale bez dobrej panvičky neurobíte ani jednoduché palacinky na raňajky, nieto ešte šťavnatý steak.

Hlbšia panvica sa vám bude hodiť aj na výrobu smotanovej, holandskej omáčky, na výrobu karamelu, či na lievance. Nevstanete ráno bez kávy? Nepite zvyšky v podobe instantnej kávy a urobte si radosť a zainvestujte do kvalitného kávovaru. Plnoautomatický kávovar vám ráno urobí kávu sám a postaví vás na nohy, u mnohých ľudí je však obľúbené klasické espresso, ktoré si vytvoria v manuálnom kávovare. Nekupujte kávovary na kapsule, pretože vás pri častom pití kávy finančne zruinujú, navyše hliníkové kapsule veľmi zaťažujú životné prostredie.

Kvalitné nože. Nabrúsené. Vedeli ste, že sa skôr porežete tupým nožom, než kvalitne nabrúseným? Je len na vás, či siahnete po klasike v podobe titánových nožov, alebo zvolíte modernu, ktorou sú keramické nože. Pozor! Kvalitné drahé nože nepatria do umývačky riadu.

Dostatočne veľký hrniec pre vašu rodinu, so silným dnom, na ktoré sa neprichytí cibuľka pri príprave omáčok a gulášov, u vás doma tiež nesmie chýbať. Ak ste pokročilí kuchári, nezabudnite ani na tlakový hrniec, ktorý vám urýchli prípravu jedál a pomôže ušetriť energiu. Kupujte iba kvalitný tlakový hrniec s niekoľkými poistkami. Pre istotu…

Kuchynský textil

Čestné miesto vo vašej kuchyni musia mať aj bavlnené utierky, mikro vláknové handričky, chňapky a kuchárske zástery. Textil síce nerobí kuchyňu kuchyňou, ale uľahčí vám veľa práce.

Chcete sa pri varení baviť? Kúpte si kvalitné kuchynské rádio, či reproduktory a pustite si pri varení obľúbený podcast, alebo hudbu, ktorá vás vie nabudiť. Uvidíte, že vám pôjde varenie rýchlejšie od ruky.

Článok Čo vám nesmie chýbať vo vašej kuchyni? bol publikovaný 14. ledna 2023 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...