Každý milovník kávy by mal mať doma dokonalý kávovar. Ako ho vybrať? II. diel

Sponzorované odkazy:

Každý milovník kávy by mal mať doma dokonalý kávovar. Ako ho vybrať? II. diel

predchádzajúcom článku sme sa venovali tomu, ako si vybrať kávovar, ktorý bude vyhovovať vašim potrebám.

Obstojný kávovar vám zvládne vyrobiť hneď niekoľko druhov kávy – od espressa až po laté, či cappuccino. Na rozdiel od fench pressu, či rýchlovarnej kanvice takmer bez práce. Aj klasické prístroje na espresso vyžadovali natlačenie kávy a trochu znalostí o príprave kávy, čo vám tu odpadá.

Podľa vašich zvyklostí a veľkosti rodiny si vyberte kávovar aj podľa toho, či zvládne vyrobiť dve kávy naraz, alebo pripravuje každú šálku zvlášť. Kávovary na jednu šálku sú pre ľudí, ktorí si v rodine kávu vychutnávajú sami, či žijú single a nechodia k nim často návštevy. Takým bude stačiť klasický kávovar na kapsule. Ten sa však vôbec neoplatí pre väčšie rodiny a milovníkov kávy, pretože kapsule idú dosť do peňazí a zaťažujú rodinný rozpočet.

Ak nemáte problémy s financiami, vyberte si plnoautomatický kávovar, ktorý dokáže uspokojiť ako single človeka, tak aj veľkú rodinu, v ktorej kávu milujú. Dokážu uvariť kávu pre veľké rodinné raňajky, ale aj na večierky a oslavy. Niektoré kávovary disponujú aj funkciou prihrievania kávy, ktorú oceníte, pokiaľ neustále niekde pobehujete a často zabudnete, že ste si kávu vôbec robili. To ocenia najmä mamičky s neposednými deťmi, ktoré si svoju rannú kávu zvládnu vychutnať často až popoludní.

Kávovar by ste si mali vyberať aj podľa jeho veľkosti. Než sa vydáte do obchodu pre nový kávovar, porozmýšľajte, kam si ho umiestnite. Máte miesto na kuchynskej linke? Alebo si zriadite svoj kávový kútik, kde si budete kávu vychutnávať? Ak nie ste obmedzení miestom, nemusíte veľkosť prístroja príliš riešiť, ak máte malú kuchyňu, musíte počítať s tým, že si budete musieť zaobstarať kávovar menších rozmerov.

Keď si zaobstaráte kávovar, nezabudnite sa oň tiež riadne starať. Akú vyžaduje údržbu? Určite stačí z času na čas utrieť, vyliať vodu, vysypať použitú kávu. Čas od času budete musieť kávovar riadne odvápniť pomocou špeciálneho prostriedku. A tiež nezabudnite na výmenu filtrov na vodu, aby vaša káva stále dobre chutila.

Článok Každý milovník kávy by mal mať doma dokonalý kávovar. Ako ho vybrať? II. diel bol publikovaný 28. března 2023 v 07.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...