Čaká vás sťahovanie do nového domu? Na čo nesmiete zabudnúť? I. diel

Sponzorované odkazy:

Čaká vás sťahovanie do nového domu? Na čo nesmiete zabudnúť? I. diel

Príslovie hovorí, že je lepšie vyhorieť ako sa sťahovať. Určite to nie je tak hrozné, ale musíte vedieť ako na to. Celý proces sťahovania do nového domu si musíte riadne naplánovať, aby ste na niečo nezabudli, a uvidíte, že všetko pôjde ako po masle.

Využite príležitosť presťahovať sa do nového domova na riadne upratovanie a do nového domu si presťahujte iba veci, ktoré naozaj používate, alebo si ich chcete nechať zo sentimentálnych dôvodov.

Nehanbite sa urobiť si pred sťahovaním zoznam všetkého, čo treba zariadiť. Prejdite si dom, do ktorého sa sťahujete, porozmýšľate, či nebude potrebné urobiť ešte nejaké stavebné úpravy, riadne si zmerajte všetky miestnosti, aby ste si mohli premyslieť, ktorý nábytok sa vám bude v novom dome hodiť a ktorý bude lepšie predať a ušetriť si tak výdavky za sťahovanie.

Dbajte na to, aby v novom dome bolo vymaľované, aby boli podlahy v poriadku, nechajte odborne skontrolovať elektrinu a vodovodné potrubie. Pokiaľ sa sťahujete do nového domu, tak vám tieto starosti odpadajú, ale staršie domy mávajú veľa skrytých problémov, a keď nie je predajca fér, mohli by ste rýchle sťahovanie ľutovať. Maľovanie je oveľa jednoduchšie a lacnejšie v prázdnych miestnostiach, než za bežnej prevádzky.

Ak si budete do nového bývania sťahovať existujúcu chladničku, myslite na to, aby bola riadne vyčistená, tiež ju sťahujte vo zvislej polohe a nikdy ju neklaďte. Mala by po sťahovaní nejakú dobu stáť, než ju znovu zapnete. Rovnako tak v chlade je všetka elektronika náchylná na zmeny teploty, dochádza v nej ku kondenzácii vlhkosti, preto, než znovu zapnete televízor, radšej chvíľu počkajte. Pri sťahovaní práčky zaistite bubon aretačnými skrutkami, s ktorými vám bola dodaná, inak riskujete, že si práčku poškodíte.

Nie každý má po nákupe nehnuteľnosti zvyšné peniaze na rekonštrukciu kúpeľne, ale vždy by ste mali vymeniť niektoré drobnosti. Určite si napríklad kúpte nové sedadlo na toaletu. Nikdy neviete, kto pred vami v nehnuteľnosti býval a používať staré sedadlo je veľmi nehygienické.

Už kvôli bezpečnosti zistite, kde je v novom dome hlavný uzáver vody, plynu, kde je rozvodná skrinka, elektrinu a plyn si nechajte riadne skontrolovať, rovnako tak komín a spalinové cesty. Odpíšte a najlepšie aj odfoťte si všetky merače a vodomer. Nový dom si hneď pri podpise kúpnej zmluvy kvalitne poistite. POZOR: Ešte pred sťahovaním si čo najrýchlejšie vymeňte zámok, kto všetko má kľúče nikdy nezistíte.

Pokračovanie článku nájdete TU .

Článok Čaká vás sťahovanie do nového domu? Na čo nesmiete zabudnúť? I. diel bol publikovaný 27. května 2023 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...