Ako sa ľahko presťahovať?

Sponzorované odkazy:

Ako sa ľahko presťahovať?

Staré príslovie tvrdí, že je lepšie vyhorieť, než sa sťahovať, možno preto, že sťahovanie rodiny s deťmi do nového bytu či domu, je naozaj veľký stres, a pokiaľ nemáte sťahovanie zorganizované a nejakých tých pomocníkov k tomu, tak sa môžete veľmi ľahko ocitnúť na hranici psychického zrútenia.

Ako sa teda presťahovať a nezblázniť sa?

Balenie vecí a oblečenia, ktoré ste nazhromaždili za posledné roky vo svojom domove býva naozaj vyčerpávajúce. Bude vám k tomu dobrá pomoc priateľov, vďaka tomu vám pôjde práca od ruky. Sťahovanie je skvelou príležitosťou na to, aby ste sa zbavili všetkého, čo už nenosíte, či už v novom dome nebudete potrebovať. Venujte pozornosť detailom, na škatule napíšte meno miestnosti, do ktorej jej obsah patrí, v novom domove nebudete musieť škatule niekoľkokrát prenášať.

Než začnete baliť elektroniku, pre istotu si odfoťte, ako bola pred sťahovaním zapojená, nech potom netrávite drahocenný čas jej opätovným zapájaním, keď budete potrebovať vybaliť aj ostatné veci.

Na deň sťahovania a prípadné ďalšie dni si pripravte na jedno miesto všetky potrebné doklady a dokumenty, napríklad kúpnu zmluvu, občianske a vodičské preukazy, rodné listy, aby ste si mohli ísť prihlásiť svoj nový trvalý pobyt na úrady a pod. Ak máte malé deti, odporúčame na túto kôpku dať aj ich kartičky zo zdravotnej poisťovne a očkovacie preukazy, keby náhodou ochoreli. Na deň sťahovania tieto dokumenty umiestnite do plastovej zložky, kde budú v bezpečí a pekne pohromade.

Pomoc profesionálnych sťahovákov si zaistite s dostatočným predstihom, niektoré firmy majú aj na tri mesiace dopredu zazmluvnené zákazky, aby ste mali istotu, že s naozaj ťažkým nábytkom vám niekto pomôže.

Každému členovi rodiny zabaľte batôžtek v ktorom bude mať oblečenie na dva tri dni, pyžamo, uterák, nejaké trvanlivé potraviny, pitie, aby ste počas dňa sťahovania nemuseli stále zabalené krabice rozhrabávať. Takto budete mať istotu, že vám základné vybaľovanie môže trvať trochu dlhšie. Každému z detí tam pribaľte obľúbenú hračku, nech sa počas tohto zložitého procesu zabaví.

Náš tip na záver – pokiaľ sa sťahujete do staršieho bytu, či domu po niekom, nezabudnite hneď vymeniť zámok.

Článok Ako sa ľahko presťahovať? bol publikovaný 23. září 2023 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...