Máte starší dom? Viete, ako vylepšiť jeho exteriér?

Sponzorované odkazy:

Máte starší dom? Viete, ako vylepšiť jeho exteriér?

Nie každý má toľko finančných prostriedkov, aby si mohol kúpiť dokonalý pozemok a nechal si na ňom postaviť svoj dom snov. Veľa z nás sa muselo uspokojiť s domom, na ktorý nám dosiahla hypotéka. V dnešnej dobe, keď raketovo stúpli ceny stavebných materiálov, je navyše veľmi ťažké čokoľvek prerábať.

Pokiaľ nemáte dostatok finančných prostriedkov na kompletnú rekonštrukciu interiéru aj exteriéru, nemusíte zúfať, aj tak môžete dom a jeho okolie vylepšiť svojpomocne, váš dom potom bude vyzerať oveľa lepšie. Terénne úpravy okolo domu zvládnete v pohode urobiť sami, či s pomocou priateľov. Peniaze investujte do dôležitejších vecí – napríklad do odbornej opravy strechy, aby vám do domu nezatekalo. Opravená a zrekonštruovaná strecha nielen pridá domu na hodnote, ale aj samotný dom bude vyzerať lákavejšie.

Ak nemáte naplánované v blízkej dobe zateplenie domu, môžete investovať do náteru fasády, alebo nechať vymeniť vonkajšie obklady. Oboje s trochou zručnosti zvládnete aj sami.

Aspoň pred domom by ste mali opraviť, prerobiť, či natrieť oplotenie. Vysaďte tu pár kríkov, na údržbu nenáročných kvetín, kúpte si nové ozdobné číslo domu.

Detaily dotvárajú celok, natrite parapety, ak sú už staré, ak nemáte na nové okná, natrite aspoň zvonku rámy, dajte na okná kvetináče s kvetmi, upravte okolie vstupných dverí, ozdobte vchod do domu vkusnými dekoráciami, stačiť bude napríklad veľký kvetináč, do ktorého nasadíte kvety, ktoré môžete zdobiť sezónnymi dekoráciami a pod.

Aj také maličkosti, ako sú nové kľučky na bránke, na vstupných dverách, náter garážových brán a pod., môžu urobiť ohromný rozdiel.

Keď k domu postavíte novú terasu, či pergolu, stúpne na cene a vy budete mať krásne miesto na relaxáciu.

Náš tip: Neviete, kde čerpať inšpiráciu? Zájdite na internet, budete pozerať, čo všetko môžete s trochou zručnosti a za pár eur vyrobiť. Napríklad na Pintereste po zadaní hesla GARDEN vyjdú milióny fotografií.

Článok Máte starší dom? Viete, ako vylepšiť jeho exteriér? bol publikovaný 4. července 2023 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...