Ako zariadiť, aby sa deťom na záhrade páčilo

Sponzorované odkazy:

Ako zariadiť, aby sa deťom na záhrade páčilo

Dnešná generácia detí trávi veľa času pri televízore a elektronických gadgetoch. Pre deti je však veľmi dôležité, aby čo najviac času trávili vonku na čerstvom vzduchu. Viete, ako zariadiť záhradu tak, aby sa deťom ani nechcelo domov?

Každá rodina je iná

Urobte rodinnú radu, predsa len každá rodina má iné preferencie. Jediné, čo je dôležité pre všetkých je, aby bola záhrada bezpečná – bez nebezpečných nástrah a jedovatých rastlín. Niektoré rodiny radi vybudujú herné centrum, iné ťažko zarobené peniaze radšej investujú do bazéna. Na rodinnú radu si vezmite papier, ceruzku, aby ste si mohli záhradu naplánovať, vhodný bude aj notebook, vďaka ktorému bude ľahké nájsť tovar a inšpiráciu na internete. Napríklad na Pintereste nájdete množstvo tipov na interaktívne prvky do záhrady, ktoré zvládnete vyrobiť sami doma za naozaj málo peňazí a pritom sú zábavné.

Vyrábajte spoločne

Deti potrebujú pohyb, objavovanie, preskúmavanie záhrady, tiež využijú nejaký ten svoj úkryt, či „trucovňu“, kam si budú môcť zaliezť, či pozvať kamarátov. Nebude na škodu ani vyrobiť vyvýšený záhon pre deti, na ktorom si budú môcť pestovať vlastné plodiny a naučia sa tak zodpovednosti.

Určite nebude na škodu so spoločnými silami pustiť sa do stavby hojdačky, šmýkačky, či záhradného domčeka. Všetky tieto stavby a detské pieskoviská ľahko objednáte na internete, pokiaľ sa ich však pokúsite postaviť sami, ušetríte veľa peňazí, navyše to dokáže stmeliť rodinu a pri stavbe zažijete veľa zábavy.

Myslite ekologicky

Dávajte prednosť prírodným materiálom. Plastové domčeky sú pekné a lacné, ale deti čoskoro odrastú a potom nemajú ďalšie využitie. Kdežto vonkajšie ihrisko postavené z dreva môžete premeniť na vonkajšiu posilňovňu, či drevo použiť na nové projekty.

Článok Ako zariadiť, aby sa deťom na záhrade páčilo bol publikovaný 25. července 2023 v 07.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...