Ako zabrániť tomu, aby sa vám domov na zimu nasťahovali myši

Sponzorované odkazy:

Ako zabrániť tomu, aby sa vám domov na zimu nasťahovali myši

**Tým, ako sa začína ochladzovať, sa množstvo hlodavcov snaží nájsť na zimu teplé útočisko. Preto sa nám pred zimou do chalúp, garáží, ale bohužiaľ aj domov snažia nasťahovať nepozvaní hostia v podobe myší, piskorov a potkanov.

S nimi naozaj nikto nechce zdieľať svoju domácnosť, nielen preto, že veľa vecí ohlodajú a zožerú, ale prenáša aj veľa veľmi nepríjemných baktérií. Čo s tým? Pomôžu nám klasické pastičky na myši?**

Alebo sa dá urobiť aj niečo iné?

Títo nepozvaní hostia sú obvykle veľmi vynaliezaví v tom, ako sa do nášho domu môžu dostať. Nebude stačiť iba zatvárať dvere a bránu do garáže. Pokiaľ sa vo vašom okolí premnožia, obyčajné pastičky vám už nepomôžu a budete si musieť zavolať deratizátora. Tých je prekliate málo a ich návšteva značne zaťaží rodinný rozpočet.

Lepšie ako taký problém riešiť, bude lepšie mu predchádzať. Nenechávajte na záhrade, v blízkosti domu, ani pri smetiakoch zvyšky jedla, aby u vás nehodovali všetky myši z okolia. Vyčistite zakaždým gril, nenechávajte nikde ani zvyšky ovocia a zeleniny, ak ich vyhadzujete do kompostu, radšej ich tam zahrabte.

Ak skladujete psie krmivo v garáži, radšej ho umiestnite do uzatvárateľného plastového boxu, do ktorého sa myši nedostanú. To isté platí aj o krmive pre ostatné aj hospodárske zvieratá – akékoľvek granule, šrot, kukurica a obilie musia byť v uzatvárateľnom plastovom, či kovovom obale. Papier aj vrecovinu myši jednoducho prehryzú.

Obíďte dom, záhradný domček, garáž a skontrolujte, že nikde nie sú žiadne diery, ktorými by sa vám mohli títo hlodavci dostať. Ak nechávate otvorené okno v garáži, umiestnite doň sieťku, alebo veľmi husté pletivo. Myši dokážu vyliezť skutočne všade.

Ak máte s premnoženými hlodavcami problém, môžete použiť klasické pastičky na myši (krysy), problémom je, aby sa vám nezranili domáci miláčikovia, či deti. To isté platí aj o jedoch (najčastejšie rodenticídy). Pokiaľ v domácnosti nemáte deti, či zvieratá, nič sa nedeje, ale najrôznejšie pastičky, či granule, obsahujúce jedy, nemajú v domácnosti s malými deťmi čo robiť.

Článok Ako zabrániť tomu, aby sa vám domov na zimu nasťahovali myši bol publikovaný 7. října 2023 v 07.00 v rubrike Dom a Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...