Záhrada a domáci maznáčik? Aj to má svoje pravidlá

Sponzorované odkazy:

Záhrada a domáci maznáčik? Aj to má svoje pravidlá

Určite svojich domácich miláčikov milujete a určite nie je jediný dôvod, prečo by ste ich nemali púšťať na záhradu. Len by bola škoda, keby vám pes pobehal záhony, na ktorých sú maličké a krehké sadeničky. Vychovaní maznáčikovia samozrejme vedia, že na záhony nesmú, ale napríklad šteňa môže napáchať na záhonoch značnú škodu.

Prispôsobte záhradu pobytu maznáčika

K tomu nemusí vôbec dôjsť, pokiaľ svoju záhradku pred vypustením vašich psíkov zabezpečíte. Môžete oddeliť časť záhrady, v ktorej máte plodiny, plôtikom, za ktorý sa váš psík nedostane. Bude stačiť obyčajný drevený plot, či pletivo, záleží tiež, ako veľkého psa, poprípade psy máte.

Dávajte na svojich miláčikov pri pobyte na záhrade pozor

Ďalším riešením, ktoré je finančne náročnejšie je neviditeľná elektronická ohrada. To však nie je príliš humánne pre psa a môže spôsobiť bolesť a dokonca aj psychické problémy psa. V dnešnej dobe je tiež celkom nemysliteľné, aby psík bol celý deň uviazaný pri dome a trpel, len aby ste minimalizovali riziko toho, že vám zničí úrodu.

Pobyt na záhrade vašim miláčikom spríjemníte, ak im urobíte dvierka, ktorými budú môcť kedykoľvek prísť domov späť.

Pozor na to, pokiaľ máte veľký bazén, či kúpacie jazierko, uistite sa, že psík, či mačička zvládnu situáciu, keby náhodou do vody spadli.

Pozor na to, aké rastliny sadíte

Pred výsadbou akýchkoľvek rastlín si zistite, či nie sú toxické pre vaše domáce zvieratá.

Rovnako najrôznejšie herbicídy, jed na krysy, ale aj soľ na slimáky, môžu vašu mačku, či psa otráviť. Aj pasce na myši samozrejme môžu vášmu domácemu miláčikovi spôsobiť zranenie.

Určite sa bude hodiť niečo na ochladenie

Psíčkovia aj mačičky ocenia aj na záhrade misku s vodou a pelech v tieni, aby sa neprehriali.

Pozor tiež na svojich susedov, tí nemusia mať radosť z toho, že im váš pes bude neustále štekať pod oknami, či bude vaša mačička chodiť vykonávať potrebu na ich záhony. Snažte sa svojich miláčikov čo najlepšie vychovať, motivovať maškrtami, aby si pobyt na záhrade užili a vy s nimi.

Článok Záhrada a domáci maznáčik? Aj to má svoje pravidlá bol publikovaný 4. června 2022 v 08.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...