Štedrovečerná tabuľa - aké farby sú tento rok in?

Sponzorované odkazy:

Štedrovečerná tabuľa - aké farby sú tento rok in?

Každá rodina má svoje tradície a tiež nepísané pravidlá, čo za žiadnu cenu nesmie chýbať na štedrovečernom stole, aby bol takzvane TOP. Vedeli ste napríklad, že na privolanie dobrého zdravia si predtým umiestňovali pod vianočný stôl dve sekery? Niekto dáva na Vianoce na stôl šupiny z kapra, iný rozsypanú šošovicu pre veľa peňazí, iní ho radšej ozdobia konfetami a roztomilými menovkami. Fantázii sa rozhodne medze nekladú. Dôležité je, aby sa pri štedrovečernom stole zišla v pohode a pokoji celá rodina.

Najkrajšie Vianoce sú bezpochyby tie, keď máte malé deti. Ich rozžiarené oči sú tým najkrajším darčekom pre všetkých milujúcich rodičov. Obdobie adventu môže byť pre deti zdĺhavé, a tak počas neho môžete s deťmi vytvoriť krásne dekorácie práve na štedrovečerný stôl. Záleží na veku vašich detí a ich umeleckých vlohách, ale napríklad práve menované menovky, či jednoduché dekorácie zo šišiek zvládnu s trochou pomoci aj škôlkári. A uvidíte, ako budú v slávnostný večer pyšné, že ich umelecké dielka zdobia štedrovečernú tabuľu. Možno také dekorácie nebudú dokonalé, ale budú originálne a robené s láskou.

Prestieranie vášho vianočného stola by malo byť výnimočné, preto si dajte záležať na tom, aby bol obrus aj behúň dokonale vyžehlený, príbory vyleštené, a riad pre Štedrý večer by mal byť dokonalý. Taniere by mali ladiť s ostatnou výzdobou stola. Pripravte na stôl dostatok pohárov nielen na pitie, ale aj na prípitok, napríklad na víno. Predsa len by gazdinka nemala podľa tradícií na Štedrý večer vstávať od stola. Poháre na víno, či šampanské môžete odzdobiť stuhou, či inou dekoráciou, budú vyzerať slávnostnejšie.

Pokiaľ chcete, aby váš vianočný stôl mal skutočný sviatočný nádych, dajte si záležať, aby v jeho strede bola nejaká parádna dekorácia. Niekto do stredu štedrovečernej tabule umiestňuje adventný veniec, ak to nemáte tak radi, na tácku umiestnite nejakú peknú dekoráciu zo živých vetvičiek, perníkov, sviečok a vianočných ozdôb. Na štedrovečernom stole nesmú chýbať sviečky a svetielka. Dodajú slávnostnej večeri doslova kúzelnú atmosféru.

Aké farby sú tento rok in?

Niekto má rád klasické červeno zlaté Vianoce, iní sa riadia trendmi. Pokiaľ patríte do druhej skupiny, potom vás určite zaujíma aké farby ozdôb na stromček a iných vianočných dekorácií sú tento rok v móde. Okrem ďalšej veľmi obľúbenej klasicky – striebornej a modrej, to bude napríklad púdrovo ružová v kombinácii so zlatou, ktorá dodá Vianociam naozaj romantický nádych. Ak chcete honosné a prepychové Vianoce, stavte na kombináciu smaragdovo zelenej a vínovej farby.

Pre tých, ktorí milujú dotyk prepychu, sú tohtoročné Vianoce obľúbenými farbami smaragdová zelená a sýta vínová. Tieto hlboké, luxusné odtiene vnesú do vášho interiéru pocit skutočnosti. Predstavte si smaragdovo zelené vence v kombinácii s vínovými stuhami alebo prestieranie zdobené bohatými, zamatovými obliečkami. Táto farebná kombinácia je ideálna pre tých, ktorí chcú urobiť vyhlásenie a zanechať na svojich hostí trvalý dojem. Veľmi neobvykle bude pôsobiť ďalší tohtoročný trend – kombinácia oranžovej, broskyňovej a zlatej. V týchto farbách bude stromček doslova žiariť. Ak zvolíte klasiku v podobe slamených ozdôb a jabĺčok, alebo sa vydáte do obchodu pre oranžové, či ružové ozdoby, necháme na vás. Dôležité je, aby sa stromček páčil práve vám, teda skôr predovšetkým vašim deťom.

Za celú redakciu vám prajeme krásne a pohodové Vianoce, bez uviaznutých rybích kostičiek.

Článok Štedrovečerná tabuľa - aké farby sú tento rok in? bol publikovaný 19. prosince 2023 v 00.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...