Rastlinky aj pre neskúseného pestovateľa

Tagy:  kvety, pestovanie, domácnosť, byt, dom

Sponzorované odkazy:

Rastlinky aj pre neskúseného pestovateľa

Bývanie nie je len o multifunkčnom vybavení a plazmovom televízore, ale aj o drobnostiach, ktoré robia domov príjemným a obývateľným. V každej miestnosti by preto nemali chýbať nástenné dekorácie a samozrejme tiež kvety. Tie sa vyskytujú, ako v interiéri, tak aj v exteriéri. Obzvlášť v letných mesiacoch kvitnúcu obývaciu izba a terasu náležite oceníte. Avšak ako mať krásne kvitnúce izby a záhradu, ak ste absolútny antitalent na pestovanie a neviete si s rastlinkami rady? Máme pre vás pár dobrých tipov, vďaka ktorým môžete smelo pestovať, ak ste aj začiatočníci.

Rastliny, ktoré prežijú všetko

Ak si v pestovaní príliš neveríte, potom by ste si nemali hneď na začiatku zadovážiť príliš náročné kvety. Niektoré rastlinky sú veľmi náchylné na svetlo, vzduch a prostredie, ako také. Niekedy môže rastlinu zahubiť dokonca prievan, čo nie je hodno riskovať. V ideálnom prípade preto svoje pestovateľské umenie začnite na obľúbených kaktusoch. Tie totiž prežijú prakticky všetko a ak ich zabudnete mesiac zaliať, napriek tomu vám budú robiť radosť. Kaktusy navyše zoženiete v obchodoch ako je OBI, Bauhaus alebo Baumax za naozaj dobré ceny. Zaobstarať si ich tak môžete takmer do všetkých miestností a kvitnúce varianty vás svojou jemnosťou prekvapia.

Autor: urbanoutfitters.comAutor: urbanoutfitters.com

Učte sa

Síce záhradníčenie nie je žiadna veda, ale napriek tomu by ste aspoň základy mali vedieť, ak totiž pochopíte, ako niektoré rastliny fungujú, vaša záhrada sa vám odvďačí a domácnosť len pokvitne, a to doslova. Kúpte si preto knihy o záhradníčení a pestovaní pre začiatočníkov a tiež neuškodí čas od času zhliadnuť jednoduchú reláciu.

Čo nekvitne, vydrží

Ak sa bojíte, že vám kvety rýchlo zvädnú, alebo ani nevykvitnú, zamerajte sa na nekvitnúce varianty a pamätajte si, že tie rastliny, ktoré nekvitnú, sú vždy najmenej náročné na údržbu a starostlivosť o ne je minimálna. Napríklad domáce palmy vydržia takmer všetko a v miestnosti vyzerajú skvele. Ak chcete si predsa len obstarať kvitnúcu variantu, potom stavte napríklad na klasický cyklámen, ktorý dostanete v mnohých farbách a za výborné ceny.

Článok Rastlinky aj pre neskúseného pestovateľa bol publikovaný 4. září 2017 v 12.00 v rubrike Byt a Dom. Autorom článku je Veronika Sýkorová. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...