Údenie mäsa v pohodlí domova

Tagy:  digitálna údiareň, automatická údiareň, údenie mäsa

Sponzorované odkazy:

Údenie mäsa v pohodlí domova

Vonku už asi teplo nebude, takže si vonku tento rok ťažko niečo ugrilujeme, alebo vyúdime. Čo tak si ale niečo vyúdiť v pohodlí a teplúčku doma? Vzhľadom k tomu, že sú digitálne udiarne ľahké a skladné, dajú sa doma umiestniť kamkoľvek v blízkosti digestora. V kuchyni vám potom poslúžia aj ako sušička ovocia, alebo pomaly pečúca rúra.

S digitálnou udiarňou navyše odpadá starosť so správnou teplotou mäsa a dĺžkou údenia. Udiareň je plne automatizovaná, vnútorný termostat stráži správnu teplotu a až bude mäso krehké a šťavnaté, udiareň vás sama zavolá. Pokiaľ hneď nepribehnete, dokáže mäso udržať teplé aj niekoľko hodín.

Bradley SmokerBradley Smoker

Autor: alza.cz

Prevádzka

Na prevádzku udiarne stačí ju zapojiť do elektrickej zásuvky, voda a drevené chipsy, alebo brikety. Dávkovanie brikiet si udiareň riadi sama a chladný dym, ktorý produkuje, uvoľňuje čistú chuť dreva. V mäse nie sú cítiť ani nežiadúce splodiny, pretože sa spálená briketa automaticky odsúva preč.

Teplota mäsa

Do mäsa, ktoré chcete vyúdiť, zapichnite monitorovaciu ihlu, nastavte niektorý z prevádzkových režimov a proces údenia môže začať. Na LED displeji nastavte buď čas a teplotu údenia, alebo cieľovú vnútornú teplotu mäsa. Elektrická udiareň teplotu stále sleduje vďaka integrovanému teplomeru v sonde, ktorý je zasunutý do mäsa. Pod mäsom je navyše umiestnený zásobník pre odkvapkávanie tuku, z ktorého si môžete urobiť k mäsu šťavu.

Bradley SmokerBradley Smoker

Autor: alza.cz Bradley Smoker – displayBradley Smoker – display

Autor: alza.cz

Brikety do údiarne

Brikety sú vyrobené z prírodne zlisovaných triesok, bez akýchkoľvek prísad. Chuť dymu je daný podľa rôznych druhov dreva a je produkovaný v počiatočných minútach horenia.

Najsilnejšiu arómu má Mesguite a hodí sa na údenie hovädzieho a bravčového mäsa.

Jelša a javor dodajú výraznú chuť morským plodom, šunke alebo slanine.

Pre údenie zveriny, bravčového mäsa a hovädzích rebier je vhodný dub.

Orech pekan alebo orechovec sa tiež hodí na hovädzie, zverinu a bravčové mäso.

Sladká a jemnejšia aróma jablone a čerešne je vhodná kuraciemu mäsu a sladkovodným rybám.

Brikety sa vyrábajú dokonca aj z dubových sudov od whisky.

Článok Údenie mäsa v pohodlí domova bol publikovaný 30. listopadu 2017 v 00.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Karolína Arnoštová. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...