Ako z domu urobiť domov?

Sponzorované odkazy:

Ako z domu urobiť domov?

Pretože väčšina z nás práve teraz trávi viac času doma, nie je divné, že naše domy nie sú práve v upratanom stave. Musia nám slúžiť nielen ako strecha nad hlavou na bývanie, ale stali sa z nich škôlky, školy, domáce kancelárie, výtvarné dielne a z niektorých domov sa stali aj nemocnice.

Nekopírujte slepo módne trendy, doma by ste mali mať to, čo sa páči vámNekopírujte slepo módne trendy, doma by ste mali mať to, čo sa páči vám

Dúfame, že práve vás koronavírus obchádza oblúkom, ale všimli ste si to, že vďaka tomu, že sme viac doma, že zrazu vidíme na našom príbytku chyby, ktorých sme si skôr nevšímali? Možno je to aj tým, že sa blížia Vianoce a už máme na mysli to, že tento rok bude predvianočné upratovanie obzvlášť namáhavé.

Pocit pohody v našich domovoch môže mať obrovský vplyv na naše duševné zdravie a pocit pokoja. Určite cítite, že úroveň nášho stresu stúpa, keď je náš dom plný neporiadku. Ak svoj dom vnímate ako útulný, príjemný a odrážajúci vašu osobnosť, budete sa automaticky cítiť lepšie, keď v ňom budete tráviť čas – a rovnako tak aj vaši návštevníci!

Chcete sa vo vašom dome cítiť „doma“?

Pocit tepla domova nenastane cez noc, ale môžete tomu trochu pomôcť. Poznáte to, prídete na návštevu, a hoci majú doma najmodernejší nábytok a všetko podľa posledných trendov bývania, necítite sa v danom dome dobre. Prinášame niekoľko nápadov na jednoduché spôsoby, ako vniesť osobnosť do vášho obytného priestoru, aby sa u vás doma páčilo nielen návštevám, ale hlavne vám.

Vystavte si fotografie vašej rodinyVystavte si fotografie vašej rodiny

Rodinné fotografie

Jedným z najjednoduchších a najrýchlejších spôsobov, ako sa v dome cítiť „ako doma“, je vystaviť v dome aspoň niekoľko rodinných fotografií. Je len na vás, či si zaobstaráte rámčeky na fotografie, či pri prezentácii budete kreatívny a fotografie vystavíte pomocou sieťky, alebo z nich urobíte inú dekoráciu.

Štýl bývania

Ak prerábate dom, vyberte štýl interiéru, ktorý vám bude pripomínať vašu osobnosť. Napríklad, ak máte radi jednoduché bývanie, vďaka modernému minimalistickému štýlu sa budete cítiť ako doma, zatiaľ čo viac vintage, bohémsky štýl vám bude pravdepodobne liezť na nervy! Snažte sa nenechať sa ovplyvniť trendovému interiérovému dizajnu a namiesto toho sa zamerajte na štýl, ktorý vám bude príjemný – váš domov tak bude oveľa lepšie odrážať to, aká rodina ste.

Doplnky

Pridanie dekorácií do miestnosti je skvelý spôsob, ako vniesť do priestoru svoju vlastnú osobnosť. Premýšľajte o dekoráciách ako o drobných úpravách, vďaka ktorým váš domov bude lepšie zabývaný. Vázy, zarámované citáty, knihy o vašich koníčkoch, ručne vyrobené predmety, ako sú vankúše a pletené prikrývky, sú skvelými príkladmi doplnkov, ktoré môžete použiť na rozprávanie svojho príbehu.

Upomienkové predmety

Milovníci minimalizmu sa budú chytať za hlavu, ale vystavenie cenných osobných vecí je ďalším zo spôsobov, ako dom zabývať. Suveníry, upomienkové predmety, mušle, či kamienky z rodinnej dovolenky, umelecké diela vašich detí, to všetko vám pomôže.

Útulnosť

Mäkučký čalúnený nábytok, chlpatý koberec, veľa vankúšikov, plyšová deka, všetko vytvára útulnú a príjemnú atmosféru, najmä v chladnejších mesiacoch roka. Rovnako tak ako sviečky a najrôznejšie LED svetielka. Keď už sme pri tých svetlách, stropné osvetlenie býva nepríjemné, preto pracujte na zavedení akcentného osvetlenia, ktoré večer vytvorí jemnejšiu atmosféru. Nástenné svetlá, stolové lampy a sviečky sú skvelé pre vytvorenie domácej pohody a romantickej atmosféry.

Rastliny vnesú do vášho bývania trochu životaRastliny vnesú do vášho bývania trochu života

Rastliny

Izbové rastliny môžu mať taký pozitívny vplyv na to, ako sa cítime, pretože pomáhajú znižovať hladinu stresu a zlepšovať našu náladu. Sú tiež skvelé jednoduchým spôsobom, ako dať vášmu domovu farbu, textúru a príjemnejší pocit. Pri výbere rastlín dbajte na to, aby neboli toxické pre vašich domácich miláčikov a deti a prečítajte si, do akého priestoru sú vhodné. Niektoré majú radšej svetlé a slnečné miesta, iné budú radšej v tieni.

Článok Ako z domu urobiť domov? bol publikovaný 10. listopadu 2020 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...