Ako na malú obývaciu izbu, aby nepôsobila ako preplnená nora?

Sponzorované odkazy:

Ako na malú obývaciu izbu, aby nepôsobila ako preplnená nora?

Vďaka tomu, že rastú ceny nehnuteľností raketovým tempom, mnohí z nás bývajú v menšom priestore. Celkom často v obývačke neostane toľko štvorcových metrov, koľko by naša rodina potrebovala. Ak hľadáte nápady pre malé obývacie izby, inšpirujte sa v našom článku, ktorý vám prináša pár tipov na to, ako aj malú obývaciu izbu zariadiť vkusne a útulne.

Farby

Dôležitým prvkom, ktorý ovplyvňuje vzhľad miestnosti, sú farby. Do malej izby voľte jemné, pastelové odtiene, miestnosť bude pôsobiť útulne, teplo a príjemne.

Plánujte

Dbajte na dôkladné zameranie miestnosti, obstaranie nábytku premyslene plánujte, existuje veľa multifunkčných kúskov, ktoré majú aj úložné priestory, a to sa vám v malej obývacej izbe bude hodiť.

Zrkadlá

Nebojte sa v obývacej izbe zrkadiel, dokážu opticky zväčšiť miestnosť. Rovnako tak výber závesov a záclon vám pomôže opticky pričarovať pár decimetrov navyše.

Nábytok na mieru

Má vaša obývačka neobvyklý tvar, či výklenky? Nebojte sa investovať do nábytku na mieru. Nie je oveľa drahší, a toto riešenie vyrieši vaše problémy s nedostatkom miesta. Ak nemáte izbu pre hostí, zakúpte rozkladaciu sedaciu súpravu, ktorá má aj priestor pre lôžkoviny a vankúše.

Nábytok na nožičkách

Vysoký subtílny nábytok na nožičkách bude to pravé. Pôsobí štíhlejším dojmom, navyše nábytok na nožičkách dodáva priestoru pocit vzdušnosti a ako bonus je tento retro štýl teraz veľmi módny.

Využite steny

Televízor pripevnite na stenu, nebojte sa poličiek, ani osvetlenia prirobeného na stenu. Stojacie lampy sú síce efektné, ale zaberajú miestnosť. Knižnicu tiež môžete zvoliť horizontálne, zavesenú na stenu.

Nepreháňajte to s dekoráciami

Veľa dekorácií na jednom mieste môže pôsobiť ako neporiadok, obzvlášť na malom priestore. Dodajte obývacej izbe priestor šmrnc ozdobnou tapetou so zaujímavým vzorom, zaveste jedno dve veľmi zaujímavé umelecké diela, alebo vystavte jednu dve sošky.

Pohrajte sa s textúrami

Textúry na dekoratívnych vankúšikoch, chlpatom kusovom koberci, či pléde, vám pomôžu dodať miestnosti ďalší rozmer. Koberce s vysokým vlasom sú veľmi moderné a navyše lákajú k odpočinku. Chlpatučké vankúšiky, či pletené prikrývky ponúkajú objatie a navodzujú pocit pohodlia a pokoja.

Článok Ako na malú obývaciu izbu, aby nepôsobila ako preplnená nora? bol publikovaný 16. února 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...