Viete, ako vyčistiť plynový gril?

Sponzorované odkazy:

Viete, ako vyčistiť plynový gril?

Máme tu leto a s ním aj sezónu grilovania. Tiež ste sa celý rok nemohli dočkať, až pozvete priateľov a usporiadate poriadnu grilovačku? Ale váš záhradný gril nie je v najlepšej kondícii? Prinášame vám pár tipov, ako vyčistiť plynový gril. Vďaka nim bude váš gril ako nový.

Vypnite plyn

Kedykoľvek vykonávate čistenie, alebo údržbu plynového grilu, je zásadné vypnúť a odpojiť plyn v nádrži. Pri manipulácii s plynovým grilom je potrebné byť vždy opatrný.

Odstráňte kryty horáka a grilovacie rošty

Otvorte veko plynového grilu a vyberte kryty horákov, ohrievací rošt a grilovacie rošty. Tieto komponenty sú väčšinou veľmi špinavé. Ako ich vyčistiť? Namočte ich do jarovej vody, v prípade potreby ich vydrhnite drôtenkou. Existujú aj najrôznejšie spreje a peny určené na čistenie týchto zamastených plôch. Skontroluje, či rošty nie sú hrdzavé, ak áno zvážte, či si pred sezónou nekúpite nové.

Dôkladne vyčistite a skontrolujte horáky

Teraz, keď ste odstránili kryty horáka, môžete horáky dôkladne skontrolovať. Pokiaľ neboli dobre chránené krycími lištami, možno ich budete musieť vyčistiť. Použite drôtenú kefu. Ďalej ich postriekajte odmasťovačom a vydrhnite drôtenkou. Pozrite sa pozorne na otvory horáka a uistite sa, že sú tiež čisté. Ak sú otvory upchaté, uvoľnite ich klincom, alebo špáradlom. Opatrne, nech špinu nezatlačíte viac dovnútra.

Exteriér grilu

Nezabudnite ani na exteriér grilu. Použite špeciálny čistič, či odmasťovač a nastriekajte ho zvonku na gril. Nezabudnite gril opláchnuť od nánosu čističov. Radšej čistite gril na trávniku. Dlažbu či betón by vám mohla mastnota z grilu znečistiť a akurát by ste si prirobili prácu. Ak je váš gril zajdený, môžete ho pomocou špeciálnej farby natrieť, ale iba zvonku.

Skontrolujte funkčnosť

Pred tým, než si pozvete hostí, mali by ste skontrolovať funkčnosť grilu. Uistite sa, že tlačidlá, horáky, gombíky a spínače fungujú správne.

Pravidelne gril čistite

Po každom grilovaní utrite viditeľnú mastnotu, aj keď sa vám nebude chcieť. Vyhnete sa tomu, že budete raz za čas tráviť celé popoludnie čistením grilu.

Článok Viete, ako vyčistiť plynový gril? bol publikovaný 10. července 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...