Izba teenagera nemusí byť ponurá nora plná špinavého riadu

Sponzorované odkazy:

Izba teenagera nemusí byť ponurá nora plná špinavého riadu

Zariaďovanie izby pre dospievajúceho večne znudeného teenagera nie je nič ľahké. Navyše sa ich záľuby a vkus menia častejšie, než aprílové počasie. Jeden deň budú chcieť pri posteli plagát, druhý deň všetky steny na čierno. Ako na zariadenie izby pre teenagera?

Problém s dospievajúcimi je určite aj v tom, že väčšinou s nami pri výbere nábytku a dekorácií nebudú chcieť spolupracovať, pretože im to proste príde nudné, ale výsledok budú kritizovať dnes a denne (česť výnimkám).

Pred tým, než začnete nakupovať dekoračné predmety a nábytok, spíšte spolu zoznam, čo by chcel váš teenager v izbe mať, uľahčí vám to vyberanie. Určite nesmie chýbať pracovné miesto, nielen na písanie úloh, ale aj pre notebook, či počítač. Má váš dospievajúci potomok nejaké záľuby, koníčky, športuje? Určite bude v izbe chcieť miesto na vystavenie svojich diel, či medailí a pohárov.

Metalické kúsky

Nebojte sa metalických materiálov. Keď ich použijete s mierou, dokážu rozjasniť izbu. Farby s akcentom metalických prvkov vytvárajú zaujímavé a originálne kombinácie. A teenageri sú radi originálny.

Kôš na bielizeň

Áno, vieme, máte v kúpeľni už jeden, ale väčšina teenagerov je na tom s upratovaním biedne a tak si ušetríte každý týždeň kritiku a zbieranie zvrškov zo stoličiek, postele a z podlahy a zaobstarajte vášmu vyrastenému dieťatku jeho vlastný kôš na bielizeň. Uvidíte, že si na mňa spomeniete.

Ukážte, že ste pyšní rodičia

Pri zariaďovaní izby pre dospievajúceho, ukážte, že si vážite jeho úspechov. Zaobstarajte vitrínu, kam môžete vystaviť jeho poháre zo športových aktivít, či ak váš syn napríklad modeluje, môže si tam vystaviť svoje modely, bez toho aby sa na ne prášilo.

Nebojte sa dekorácií

Tínedžeri majú zvláštny vkus, a tak im dovoľte ozdobiť si jednu stenu podľa svojho. Divne vzorovaná tapeta, či plagáty jeho obľúbených hrdinov mu dajú pocit, že ste mu dali voľnú ruku pri zariaďovaní. Len sa uistite, že plagáty budú pripevnené spôsobom, ktorý neničí stenu. Budú ich v tomto veku často meniť, a tak si ušetríte čas neustálym sadrovaním, či dokonca stierkovaním a maľovaním.

Toaletný stolík

Mladé dievčatá sa rady maľujú, sledujú najrôznejšie tutoriály o starostlivosť o vlasy, pokožku, o make-up. Urobte svojej slečne radosť a zakomponujte jej do izby ** toaletný stolík **, pri ktorom sa bude môcť skrášľovať. Voľte taký, ktorý má dosť priehradok na nevyhnutnú kozmetiku, nech nie je v izbe zbytočný neporiadok.

Relaxačný kútik

Mladí dospelí si radi vodia domov rovesníkov, povaľujú sa s mobilom v ruke. Doprajte im pohodlie a vytvorte im relaxačný kútik. Svetielka, relaxačné vankúšiky, vrecia na sedenie a na váľanie, poprípade hojdaciu sieť, budú cool a váš teenager ich pohodlie určite ocení.

Foto: Pixabay.com, Pinterest.com

Článok Izba teenagera nemusí byť ponurá nora plná špinavého riadu bol publikovaný 24. července 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...