Detská izba pre chlapcov

Sponzorované odkazy:

Detská izba pre chlapcov

Mamičky chlapcov to majú ťažké, všetci sa iste zhodneme, že čo sa týka módy a trendov sú chlapci diskriminovaní už od malička. Existuje veľa oblekov, stovky druhov topánočiek pre dievčatká, oblečenie pre chlapcov je vždy monotónne na jedno kopyto a týka sa to aj dekorácií pre chlapčenské izby. Ale aj veľmi malí muži si zaslúžia, aby mali izbičku, v ktorej sa im bude páčiť. Rozhodli ste sa tento rok prerobiť izbičku a hľadáte inšpiráciu pre vášho malého montéra, či tínedžera?

Čo by v izbe pre chlapca nemalo chýbať?

Detská izba má mnoho funkcií, nie je to len miesto, kam sa chodia naše deti vyspať. Je to miesto, kde sa hrajú, študovňa, pracovňa, vedecké laboratórium, spálňa a tiež miesto, kde si vodia návštevy. Zariadiť prakticky izbu pre chlapca tak, aby vyhovovala všetkým požiadavkám a nezruinovalo to rodinný rozpočet, je veľakrát veľmi ťažké.

Pri výbere designu pre dospievajúceho chlapca majte na pamäti, že vkus mladého tínedžera sa bude s pribúdajúcim vekom meniť, takže by mohol byť dobrý nápad vybrať si farbu steny, s ktorou sa ľahko kombinujú rôzne štýly, nie je príliš výrazná, farbu do izby dodajte skôr farebnými doplnkami, ktoré sa dajú ľahko obmeniť.

Nemusíte sa držať klasickej sivej a modrej, nebojte sa do izby pre chlapca použiť viac farieb. Napríklad pomocou akcentného nábytku, či doplnkov. Neurobíte chybu napríklad s horčicovou, či tyrkysovou.

Myslite na návštevy

Teenageri sa radi schádzajú doma, rozprávajú sa, hrajú hry na počítači. Myslite na to už pri zariaďovaní izby. Buď zvoľte vyvýšenú posteľ, pod ktorú možno umiestniť gauč, či kreslo pre návštevy, alebo svojmu chlapcovi kúpte posteľ, ktorá sa dá vysunúť a použiť ako lôžko pre prípadné prespatie kamaráta. Cool vyzerajú sedacie vaky a tínedžeri sa v nich veľmi radi váľajú.

K počítaču kúpte kvalitnú ergonomickú stoličku. V tomto veku na nej trávi dospievajúci veľa času, ktorý je teraz násobený aj online výučbou. Rovnako tak nešetrite na kvalitný matrac. Rýchlo rastúci teenager ocení, že má matrac, z ktorého ho nebolí chrbát. Posteľ nemusí byť iba s dreveným rámom, veľmi obľúbené sú aj kovové postele v industriálnom štý­le.

Menším chlapcom môžete izbu ozvláštniť tapetou, napríklad v námorníckom štýle. Dekorácií v tomto štýle sú na internete tisícky, pretože patria už veľa rokov medzi najobľúbenejšie.

Nechajte svojho teenagera vyjadriť sa

Miluje váš teenager graffiti? Nechajte mu k dispozícii jednu stenu, aby sa umelecky vyjadril. Samozrejme mu dajte najavo, že si má výsledný motív dôkladne rozmyslieť.

Veľkú zmenu v izbe zariadi aj textil. Súprava obliečok je skvelý spôsob, ako zmeniť dojem z celej miestnosti za pár Eur. Rýchlo sa obmení, až vaše dieťa zmení obľúbeného hrdinu. Ak má váš syn obľúbeného koníčka, začleňte ho do zariadenia izby. Vystavte poháre a medaily, alebo vytvorte poličky na výtvarné diela.

Posteľ s vysokým spánkom je dar z nebies, ak máte nedostatok miesta. Tento multifunkčný kus nábytku môže zdvojnásobiť, alebo strojnásobiť úžitkovú plochu miestnosti.

Mapy poskytujú skvelý motív pre výzdobu v izbe pre dospievajúcich, pričom nástenné mapy, alebo glóbus sú nielen skvelou dekoráciou, ale nútia naše deti snívať o miestach, na ktoré by sa chceli pozrieť.

V detskej izbe je tiež veľmi zásadné osvetlenie. Okrem stropného svietidla by mal mať študent k dispozícii kvalitnú lampu pre štúdium a tvorenie, a pokojne niekoľko akcentačných svietidiel. Pokojne sa nechajte inšpirovať mapami a kúpte glóbus, ktorý je zároveň aj náladovou lampou.

Článok Detská izba pre chlapcov bol publikovaný 30. ledna 2021 v 00.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...