Zostávajú vaši maznáčikovia doma, keď idete na dovolenku? A viete, ako im pobyt doma uľahčiť?

Sponzorované odkazy:

Zostávajú vaši maznáčikovia doma, keď idete na dovolenku? A viete, ako im pobyt doma uľahčiť?

Určite sa po roku a pol najrôznejších príkazov a zákazov, ktoré sa týkali koronavírusu, tešíte na dovolenku. Vaši domáci miláčikovia si určite zvykli, že ste s nimi trávili viac času doma. Teraz nastáva situácia, kedy vy pôjdete na dovolenku a oni zostanú doma sami.

A aj keď im zoženiete niekoho, kto ich dôjde občas nakŕmiť a na chvíľu im urobiť spoločnosť, existuje veľa spôsobov, ako im pobyt doma osamote uľahčiť.

Unavte ich

Pred tým, než odídete, vezmite psíka na naozaj dlhú prechádzku, s ostatnými miláčikmi sa poriadne pohrajte, aspoň prvý deň budú radi, že môžu odpočívať a budú unavení natoľko, že nebudú ničiť vybavenie domácnosti. Tiež im po dome rozmiestnite najrôznejšie hračky, najlepšie nové, aby ich dlho bavili.

Zvykajte ich na pobyt osamote

Mačiatka a šteniatka potrebujú pozornosť stále, staršieho maznáčika postupne učte na to, že sa nemusí doma sám báť a ani nemusí štekať a zavýjať. Keď bude zvyknutý byť osamote, bude vedieť, že sa vždy vrátite a nebude tak vyvádzať.

Bezpečné miesto

Pred odchodom vytvorte pre svojho domáceho maznáčika tichý a útulný kútik, kam sa bude môcť schovať, keď sa bude báť. Tiež po byte pozbierajte lieky, kvety a podobné veci, ktoré by mohol maznáčik zjesť a otráviť sa. Nezabudnite upratovacie prostriedky a iné chemikálie uzavrieť do nejakej neprístupnej miestnosti.

Zapojte úplatky

Už v čase, keď maznáčika trénujete na to, aby zostal doma sám, dajte mu pri odchode nejakú dobrôtku. Povedzte pokojným hlasom, že odchádzate a rázne odíďte. Keď sa s miláčikom budete dlho lúčiť, budete smutní, či dokonca budete plakať, môžete zhoršiť jeho úzkosť.

Zanechajte po sebe stopy

Psy aj mačky cítia oveľa lepšie ako my ľudia. Preto milujú vôňu svojich pánov. Keď necháte v blízkosti ich pelechu svoje tričko, ktoré vonia ako vy, nebude sa im po vás toľko cnieť.

Dávkovače potravy

Aj keď bude vášho psíka, či mačičku chodiť niekto kŕmiť, môžete im dopriať a zaobstarať fontánku na vodu a dávkovače suchej potravy. Existujú dokonca aj elektronické dávkovače maškŕt.

Pustite im hudbu

Hudba dokáže vašich domácich miláčikov upokojiť a pomôcť im, aby sa cítili bezpečne a komfortne. Pokojne im nechajte pustené rádio. Najmä vtáky ho ocenia, budú mať pocit, že k ním niekto hovorí.

Článok Zostávajú vaši maznáčikovia doma, keď idete na dovolenku? A viete, ako im pobyt doma uľahčiť? bol publikovaný 7. srpna 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...