Domáci bar ako štýlové doplnenie interiéru

Tagy:  bar, barová doska, barový pult

Sponzorované odkazy:

Domáci bar ako štýlové doplnenie interiéru

Začleniť bar do interiéru je veľmi jednoduché, najmä, ak máte spojenú obývaciu izba s kuchyňou. Bar si do medzi priestoru môžete kúpiť, alebo sami zostaviť, nie je to nič ťažké. K nemu si postavíte barové stoličky a štýlový bar je hotový.

Účel baru

Bar rozdeľujúci obývačku s kuchyňouBar rozdeľujúci obývačku s kuchyňou

Autor: Randi Bar medzi kuchyňou a obývačkouBar medzi kuchyňou a obývačkou

Autor: Missbuckle

Viete o tom, že bar je súčasťou interiérov už od 19. storočia a jeho popularita sa neznížila vďaka obľúbenému spojeniu obývačky a kuchyne? Je to akási prestupná časť medzi spojenými miestnosťami, miestom pracovným a spoločenským. Bar navyše neslúži len na servírovanie alkoholických a nealkoholických nápojov, ale aj jedla. V prípade vytvorenia, alebo rozšírenia pracovnej dosky kuchynskej linky vzniká akási tretia miestnosť, čiže prechodové pásmo, ktoré nezasahuje do interiéru obývacej izby.

Na čo myslieť pri inštalácii baru

V prvom rade je potrebné si uvedomiť, ako bude bar postavený a ako pri ňom budete sedieť. Myslite na potrebný priestor na nohy, čo súvisí aj s možnosťou sedenia proti sebe, alebo z boku, aby ste sa nekopali. Dobré je myslieť aj na opierky pre nohy, ak nebudú na tele bare, potom by mali byť na barových stoličkách. Dôležité je tiež zabezpečiť okopávané plochy stien napríklad zaujímavým obložením, pretože do nich budete narážať či chcete, alebo nechcete a po čase sa to na nich podpíše.

Využitie baru v malej kuchyni

Bar v malej kuchyni v bytovkeBar v malej kuchyni v bytovke

Autor: Angie Lee

Myslíte si, že si bar nemôžete dovoliť, pretože máte malú kuchyňu? Práve naopak. Tento praktický prvok perfektne nahradí obrovský jedálenský stôl, ktorý zaberá zbytočne veľa miesta. Už skôr si barové stoly zhotovovali obyvatelia panelákov kvôli nedostatku miesta v kuchyni. Postupom času sa začali využívať aj vo väčších priestoroch ako zaujímavý dizajnový prvok interiéru. Jeho využitie je všestranné, slúži k rýchlemu občerstveniu, sieste pri káve a tiež ako náhrada jedálenského stola.

Dokonalé zladenie

Bar namiesto jedálenského stolaBar namiesto jedálenského stola

Autor: Binns kitchen + Bath dizajn

Rovnako ako akýkoľvek nábytok v kuchyni, alebo obývačke, je potrebné aj bar zladiť so štýlom interiéru. To sa týka ako materiálu, tak i vhodného farebného odtieňa. Do kuchýň z dreva sa bude hodiť barový pult z rovnakého materiálu, a teda aj v rovnakom odtieni. Moderné kuchyne, ktoré majú spotrebiče z antikoru sadne barová doska z mramoru, alebo kameňa, či už prírodného, alebo umelého.

Začali ste aj vy premýšľať nad novým dizajnovým doplnením interiéru v podobe baru?

Článok Domáci bar ako štýlové doplnenie interiéru bol publikovaný 31. prosince 2017 v 08.15 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Karolína Arnoštová. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...