Topíte sa doma v neporiadku? Najmite si upratovačku!

Sponzorované odkazy:

Topíte sa doma v neporiadku? Najmite si upratovačku!

Posledný rok bol pre všetky domácnosti hektický. Narýchlo sme si doma zariaďovali kancelárske kútiky, študijné miesta pre online výučbu, do toho sme museli začať variť obedy deťom, ktoré nemali obedy v škole. Nekonečné množstvo zariadení, zákazov a príkazov nás všetkých psychicky vysalo. Teraz ste sa vrátili z dovolenky, vybalili a oprali bielizeň a zistili ste, že to u vás doma vyzerá ako v chlieviku?

Pokiaľ s láskou spomínate na dokonale upratanú hokejovú izbu, zatiaľ čo zakopávate o hračky a najrôznejšie predmety, je najvyšší čas s tým niečo urobiť, než deti zase zasadnú do lavíc a ten celý kolotoč nezačne znova.

Upratovanie vlastnými silami

Určite za vás nikto nepreberie vaše osobné veci, ako tomu bývalo v relácii: „Máte doma upratané?“, Ani si za vás nikto nevyskúša oblečeniae, ktoré vám môže byť malé vďaka koronavirovým kilám navyše. Rovnako tak bude dôležité prebrať hračky vašich detí, a tie, s ktorými sa nehrajú venovať na charitu.

Spoľahnite sa na profesionálov

Dobrou správou je, že všetko ostatné môžete hodiť na bedrá profesionálom. Umývanie okien, čistenie čalúnenia, matracov, kobercov, dôkladné upratovanie kúpeľne, či kuchynskej linky. Na trhu je nespočetné množstvo upratovacích firiem aj živnostníkov, ktorí sa upratovaním živia. Je len na vás, či dáte prednosť spoľahlivej panej z okolia, či siahnete po niekom, kto má dobré referencie a dlhodobé skúsenosti na profesionálnej úrovni. Veľké firmy majú väčšinou aj vysávače na mokré vysávanie, špeciálne prostriedky na čalúnenie a odstraňovače na všetky možné druhy škvŕn. Niektoré ponúkajú aj týždenné žehlenie. Ich nevýhoda je v tom, že môžu zakaždým poslať iného pracovníka a niektorým rodinám vadí narušenie súkromia.

Oproti tomu, keď si vyberiete drobného živnostníka, budete mať istotu, že sa u vás v dome bude pohybovať tá istá osoba, väčšinou sa s nimi dá lepšie dohovoriť na drobnostiach, väčšinou sa aj viac snažia.

Nech už zvolíte akúkoľvek pomoc s upratovaním, nemusíte sa za to hanbiť. Zostane vám viac času na vaše deti, či koníčky. Doba, kedy mať upratovačku znamenalo ohováranie od známych, že ste neschopní si upratať sami, je už dávno preč.

Článok Topíte sa doma v neporiadku? Najmite si upratovačku! bol publikovaný 21. srpna 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...