Farebné trendy na maľovku na rok 2022

Sponzorované odkazy:

Farebné trendy na maľovku na rok 2022

Rozhodli ste sa, že si v novom roku trošku prerobíte bývanie. Najľahšou cestou je maľovka interiérov. S modernými farbami to zvládne takmer každý. Viete, aké sú trendy bary na maľovku v roku 2022? Poďte si o tom prečítať!

Tmavé farby

Tmavých farieb sa horšie zbavuje, ale stále sa vracajú do módy, zvážte, či sa budú hodiť k vášmu nábytku a či máte dostatok prirodzeného svetla v miestnostiach, ak máte tmavší byt, príliš tmavých farieb sa vyvarujte, maximálne si vymaľujte tmavými farbami iba jednu, akcentnú stenu.

Tmavé farby, ktoré sú v móde – tmavá námornícka modrá, smaragdovo zelená, či klasická tmavá oranžová, akú poznáme zo španielskych príbytkov.

Pozor na to, že tmavé farby opticky zmenšujú priestor!

Kontrastné farby

Veľmi nevšedne vyzerá biela maľovka, keď okolo okien vymaľujete kontrastnou čiernou farbou. Nevšedné, jednoduché a pritom to má taký efekt! Aj opačne to pôsobí geniálne! Tmavá maľovka oživená bielou farbou okolo okien dodá izbe šmrnc.

Ak máte staré dvere, obnovte im v rámci maľovania aj nový náter. Uvidíte, že celý váš dom bude hneď vyzerať oveľa lepšie. Stačí nové kovanie, nový farebný kabátik a je to.

Smotanová biela

Pokiaľ patríte k milovníkom klasickej bielej maľovky a farbu do interiérov pridávate pomocou dekoratívnych prvkov, skúste aspoň zmeniť odtieň bielej. Aj smotanovo biela vyzerá dobre, je ale príjemnejšia pre oči.

Skúste v kuchyni zmenu

Väčšina kuchýň má buď bielu, oranžovú, či červenú maľovku. Tak nejako to s tým jedlom jednoducho ladí. V poslednej dobe sú veľmi obľúbené kuchynské linky v šedej farbe, tú skúste oživiť do kuchyne netradičnou námorníckou modrou. Ak chcete byť originálna, nechajte si namiešať farbu podľa vášho vkusu, síce vás to bude stáť viac peňazí, ale budete mať istotu, že nikto vo vašom okolí rovnakú farbu mať nebude. Musíte sa vypraviť do špecializovanej predajne, ktorá má svoje kolorovacie centrum.

Článok Farebné trendy na maľovku na rok 2022 bol publikovaný 18. prosince 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...