Máte prepojenú kuchyňu s obývačkou? Zlaďte kuchynskú linku so sedacou súpravou

Máte prepojenú kuchyňu s obývačkou? Zlaďte kuchynskú linku so sedacou súpravou

Veľa majiteľov nehnuteľností má dnes spojenú kuchyňu s obývacou izbou. Predely medzi miestnosťami často robí kuchynská linka do tvaru písmena U, pričom na strane obývacej izby je malý, príjemný, domáci bar. Rovnako tak môže robiť optický predel sedacia súprava. Stačí si vybrať ideálny model, ktorý je dostatočne veľký a má „chrbtovú“ časť spracovanú tak, aby bola vzhľadná.

Zlaďte kuchyňu s obývacou izbou pomocou nábytku

Zrejme nebudete chcieť, aby dve miestnosti, ktoré síce sú vedľa seba a sú prepojené, pôsobili úplne podobne. Niektoré prvky však môžu mať rovnaké, a bude to vyzerať veľmi pekne. Odlišovať miestnosti môže veľmi dobre maľovka a použitie rôznych zaujímavých tapiet. Naopak zjednocovať by mohol miestnosti nábytok a podlahová krytina. Čo sa týka podlahovej krytiny, je skvelé, keď je rovnaká po celej ploche poschodia domu alebo bytu. Zhodu v určitých prvkoch môžu mať kvalitná kuchynská linka na mieru a sedacia súprava. Ide o dominantný nábytok v oboch izbách. Môžete zvoliť rovnakú alebo veľmi podobnú farbu, zhoda môže byť vo farbe pracovnej dosky a sedacej súpravy, alebo napríklad vo farbe obkladu za kuchynskou linkou a sedačkou.

Moderné sedacie súpravy môžete dostať v mnohých farbách aj materiáloch, ale zaujímavé sú aj ich detaily. Môžu byť dozdobené drevom, kovovými nôžkami alebo napríklad netradičnými vankúšikmi.

Akrylový prehoz na sedaciu súpravu, foto: dekorstudio.skAkrylový prehoz na sedaciu súpravu, foto: dekorstudio.sk

Ak už máte kuchyňu alebo obývačku hotovú, a napriek tomu chcete miestnosti čiastočne zjednotiť, môže vám pomôcť výmena pracovnej dosky v kuchynskej linke alebo napríklad pekné prehozy na sedacie súpravy, ktoré interiér oživia a farebne prepoja.

Pokiaľ budú vaše dve najpoužívanejšie miestnosti v interiéri farebne čiastočne zladené, budete žiť v príjemnom prostredí, ktoré bude zároveň ako celok pôsobiť ideálne premyslene.

Článok Máte prepojenú kuchyňu s obývačkou? Zlaďte kuchynskú linku so sedacou súpravou bol publikovaný 21. května 2022 v 23.45 v rubrike Nábytok. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...