Čas na rekonštrukciu spálne? A čo takto romantický štýl?

Sponzorované odkazy:

Čas na rekonštrukciu spálne? A čo takto romantický štýl?

Svetom interiérového dizajnu vládne minimalizmus. Ak ste skôr romantický typ, budete si chcieť vytvoriť spálňu, akú mali princezné na zámku. To je úplne v poriadku, pretože neexistuje jediný dôvod, prečo si nechať diktovať, ako to má u vás doma vyzerať. Ak hľadáte inšpiráciu, pozrite na našu predstavu o romantických spálňach.

Prvok ženskosti

Čo si budeme hovoriť, klasická pánska spálňa, to je sivá farba, pár vankúšov a tým to väčšinou končí. Ak chcete romantickú spálňu, musíte do nej zakomponovať ženský prvok. Nie, nemusí byť nutne ružová ako cukrová vata, ale romantické a veľmi žensky pôsobiace doplnky nebudú na škodu. Ostatne, klasicky ženské jemné farby, ako je nebesky modrá, ružová a lila priamo lákajú na oddych a relaxáciu.

Posteľ ako na zámku

Chcete si doma užiť zámocký luxus? Nie je problém si zaobstarať posteľ s baldachýnom. Nechajte si ho ušiť na mieru, či skúste si vyrobiť svoj, pomocou ľahkých záclon a závesov.

Farby pre náladu

V spálni je miesto pre pokoj, relaxáciu, milovanie, ale slúži aj ako „nemocnica“ ak ste chorí. Pred tým, než vezmete do ruky štetku a valček, dobre si rozmyslite, ako na vás pôsobia jednotlivé farby, aby ste sa vo svojej spálni cítili príjemne. Pre niekoho môže byť napríklad ružová upokojujúca, iného zase bude rozčuľovať. Rovnako zvláštna je marhuľová, či oranžová farba. Vnáša do spálne energiu, podnecuje k sexuálnym hrám, ale na spanie nie je pre niektorých ľudí to pravé orechové.

Rozmaznávajte sa

Nesmiete zabudnúť ani klasické nadýchané koberčeky k posteli, aby vás ráno nechladili nohy, hebučké prikrývky, vankúšiky na túlenie. Tiež lampička na čítanie môže byť nielen praktická, ale môže byť dokonalým dekoračným prvkom.

Okná

Pri zariaďovaní spálne si premyslite, na akú svetovú stranu sú vaše okná. Pokiaľ na východ, určite si kúpte kvalitné žalúzie, či zatemňovacie závesy, aby vás vychádzajúce slnko nebudilo príliš skoro.

Steny

V spálni nemusí byť len nudná maľovka. Akcentačné tapety sú stále v kurze a dokonca sa vrátili do módy aj kvetinové motívy z dôb dávno minulých.

Mäkučké čelo postele

V našich končinách sa na to často zabúda, ale rozmaznajte sa a voľte mäkké čelo postele, najlepšie čalúnené. Ak si večer čítate, či z postele pracujete na notebooku, oceníte, že sa budete môcť oprieť a nič vás nebude tlačiť.

Článok Čas na rekonštrukciu spálne? A čo takto romantický štýl? bol publikovaný 20. července 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...