Trendy v oblasti dizajnu pre rok 2021

Sponzorované odkazy:

Trendy v oblasti dizajnu pre rok 2021

Rovnako ako čokoľvek iné sa aj domáci dizajn vyvíja. A aj keď sú väčšie posuny viditeľné v dlhších časových obdobiach, do našich interiérov vstupujú každý rok nové trendy. V roku 2020 bol kladený veľký dôraz na pohodlie a tradície – a to bude voľne pokračovať aj novom roku 2021.

Ľudia trávia oveľa viac času doma a chcú do svojho priestoru pridať funkčné pohodlie. Napríklad, ak ste po celé roky mali formálne obývaciu izbu, možno sa snažíte vymyslieť spôsoby, ako z nej urobiť pohodlnejší a funkčný priestor pre celú rodinu.

Tento rok hľadajte pohovky, dizajnové kreslá a sedačky, ktoré majú jednoduchý vzhľad a sú predovšetkým pohodlné. Vyberte si kusy nábytku, ktoré sa inšpirujú nábytkom z počiatku nášho storočia.

Maľovka stien

Steny boli v posledných rokoch farbene neutrálnymi, či bielymi farbami, to sa tento rok zmení. Nebude sa využívať iba jedna akcentačná farebná stena, ale budú sa farbiť všetky. Tento trend je inšpirovaný odpojením ľudí od vonkajšieho sveta a túžbou vytvoriť domov, ktorý má osobnosť a kúzlo.

S farbenými stenami bude ladiť nábytok vo svetlejších tónoch dreva. Farba tohto dreva je prepojením so škandinávskym minimalistickým štýlom bývania, ktorý začal byť v móde už v minulom roku.

Život v priestore s minimalistickou atmosférou vytvára pocit zenu, pretože je tu doslova viac miesta. Svetlé drevo budí pocit väčšieho priestoru, pretože svetlejšie odtiene vytvárajú ilúziu väčšej miestnosti.

Aj mladšia generácia si obľúbila štýl, inšpirovaný nábytkom našich babičiek. Drobné dekorácie do domácnosti, ako sú napríklad pletené prikrývky, či háčkované dečky, sú čím ďalej viac obľúbené. Rovnako ako domáce prerábanie starobylého nábytku vlastnými silami. Možno to súvisí aj s tým, že ľudia trávia viac času doma a hľadajú si nové koníčky.

Dekor 80. rokov je opäť trendový

Hoci pohodlie a tradície budú v roku 2021 hrať prím, populárny bude tiež moderný vzhľad, ktorý sa stal veľkým v 80. rokoch. Uhly, geometrické tvary, materiály zo skla a kameňa a Art Deco sú charakteristickými znakmi tohto štýlu. Tieto skôr moderné tvary sa stali retro, a preto ich teraz majú mladí ľudia v obľube.

Farby, ktoré pre izbu zvolíte, jej môžu tiež dodávať retro nádych. Pre dekorácie sa rozhodnite pre vysoko kontrastné farebné schémy, ako je čierna a kontrastná zlatá.

Článok Trendy v oblasti dizajnu pre rok 2021 bol publikovaný 5. ledna 2021 v 08.15 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...