Tekutý vs. práškový prací prostriedok. Ktorý je lepší?

Sponzorované odkazy:

Tekutý vs. práškový prací prostriedok. Ktorý je lepší?

Pranie je neoddeliteľnou súčasťou našej dennodennej rutiny – najmä ak máte doma malé deti. Gazdinky sa veľmi často dohadujú o tom, ktorý prášok na pranie je vlastne ten najlepší. Je to ten práškový, alebo sú to najrôznejšie voňavé gély? Alebo dokonca kapsule, ktoré okrem prášku obsahujú aj aviváž?

Ľudia, ktorí sa čisteniu bielizne venujú profesionálne a pracujú v práčovniach, sa tiež nedokážu zhodnúť, keď sa ich spýtate, dostanete vyhýbavú odpoveď, že to záleží na materiáli oblečenia, teplote použitej pri praní a mnohých ďalších faktoroch. Na trhu je tiež čoraz viac druhov pracích prostriedkov, že sa v nich často nedá ani orientovať. Nezabudnite tiež na to, že je potrebné udržiavať práčku čistú, inak sa bieloskvúcej bielizne nemusíte ani dočkať.

Pranie bez chemikálií

Mnoho gazdiniek má tzv. non toxic domácnosť a dávajú prednosť praniu za pomoci mydlových orechov, či ekologických pracích práškov, alebo doma vyrobenému praciemu gélu z mydla s jeleňom. Tie toho príliš nevyperú, najmä biela bielizeň vyzerá zaprane. Ale zase majú výhodu, že neškodia vášmu zdraviu, pokožke, ani prírode. Neporadia si ani s príliš znečisteným oblečením.

Biela bielizeň

Na bielu bielizeň, ktorá sa dá prať pri vyšších teplotách, sa hodí najlepšie práškový prací prostriedok, ktorý pri vyšších teplotách funguje lepšie. V dnešnej dobe sa vyrábajú práškové prostriedky na pranie, ktoré sa rozpustia aj pri teplotách okolo dvadsiatich stupňov, ale rovnako najlepšie fungujú s teplejšou vodou.

Farebná bielizeň

Bežný denný mix farebnej bielizne, ktorý väčšinou perieme na kratší program na teplotu okolo štyridsať stupňov, najlepšie vyperieme pomocou gélu na pranie. Odstráni škvrny, bielizeň navonia, ale nepoškodzuje.

Tablety na pranie bielizne

Veľa ľudí si obľúbilo tablety na pranie bielizne. Nemáte doma škatuľu s práškom na pranie, gél a ďalšiu fľašu s avivážou. Tablety na pranie sa predávajú v šikovnej škatuľke, ktorá nezaberá príliš veľa miesta. Hodí sa však skôr pre ľudí, ktorí bývajú sami, perú menej, alebo pre pranie na chalupe. V starších práčkach sa často dobre nerozpustia, rovnaký problém nastane, keď práčku preplníte. Tiež vám nemusí vyhovovať ich mnohokrát prehnaná vôňa. Často tiež zhoršujú problémy ľuďom trpiacim ekzémom.

A čo vy, v čom periete? Máte nejaký osvedčený odstraňovač škvŕn?

Článok Tekutý vs. práškový prací prostriedok. Ktorý je lepší? bol publikovaný 25. prosince 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...