Najčastejšie mýty ohľadom zariadenia domácnosti

Sponzorované odkazy:

Najčastejšie mýty ohľadom zariadenia domácnosti

Ohľadom zariadenia domácnosti koluje množstvo poloprávd a mýtov, ktoré nielenže spôsobujú, že máme doma veľa zbytočných prístrojov, ale aj príliš veľa nábytku a dekorácií. Ako sa vyhnúť preplnenému domu a mať vo veciach poriadok?

Vždy si pamätajte, že svoje bývanie si zariaďujete pre seba, nie pre návštevy. U vás doma sa musia cítiť dobre predovšetkým členovia vašej rodiny. Nemusíte si domov kupovať najnovšie dekorácie, len preto, aby vaše návštevy padli do kolien, ani nemusí ladiť všetok nábytok, keď jednoducho na obstaranie nového nemáte financie. Zbytočne sa nezadlžujte, len aby ste na niekoho urobili dojem. Ak máte vedľa modernej leštenej obývacej steny starý ušiak po babičke, je len a len vaša vec. Nenechajte sa nahovoriť najnovšími módnymi trendmi v bývaní, pokiaľ milujete starobylý nábytok a určitý zariaďovací štýl, jednoducho si to doma urobte podľa svojho.

Aj keď budú v móde tmavo modré steny, ale vy preferujete bielu maľovku, kvôli jednoduchej údržbe, nikto nemá právo vám do zariadenia vášho príbytku hovoriť, ani vaši rodičia, či rodičia vášho partnera. Krásny domov je taký, kde sa ľudia cítia dobre a panuje tam uvoľnená a pohodová atmosféra, na to nepotrebujete sedaciu súpravu za sto tisíc, či značkové vybavenie.

Môžete skúsiť využiť nábytok aj inak, než bolo jeho pôvodné určenie, namiesto konferenčného stolíka si môžete opraviť starodávnu truhlicu, do ktorej schováte plédy a vankúšiky. Knižnica nemusí slúžiť iba na uskladnenie kníh. Všetko je len a len na vás.

Nakoniec je veľmi ľahké si zariadiť domácnosť, ak máte na účte milióny. Ľudia s obmedzenejším rozpočtom, bývajú vďaka menšiemu rozpočtu, čo sa týka zariadenia domu kreatívnejší. Neboja sa kombinovať rôzne typy materiálov, kombinujú nové kúsky so starými, nábytok po babičke sa neboja povýšiť na umelecké dielo. Keď sa pustíte do prerábania starého príborníka, ktorému dáte nový náter, úchytky a vďaka hodinám, ktoré nad tým strávite, mu vdýchnete nový život, bude mať taký kúsok nábytku pre vás väčšiu hodnotu, než ten, ktorý si objednáte už hotový až do domu.

Článok Najčastejšie mýty ohľadom zariadenia domácnosti bol publikovaný 28. května 2022 v 08.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...