Na záhradu nezabúdajte ani v zime

Sponzorované odkazy:

Na záhradu nezabúdajte ani v zime

Aj keď máme vianočné sviatky a väčšina z nás má dovolenku, mali by sme aj teraz v zime skontrolovať záhradu a inokedy to urobiť, než v čase voľna. Až vás bude nudiť prejedanie sa cukrovinkami, vydajte sa na prechádzku na svoju záhradku. Na čerstvom vzduchu sa vám urobí lepšie, navyše si záhradu skontrolujete.

Zistite prípadné škody

Zima láka na našu záhradu aj srnky a zajace, ktoré v snahe si nájsť niečo na jedenie, navštívia aj miesta, kde sa boja. Prezrite stromčeky a kríky, či nie sú ohryzené, ak čítate naše rady pravidelne, nemusíte sa báť, pretože ste ich určite na zimu pripravili.

Trvalky v zime trpia

Pohľadovo tiež skontrolujte, či čečina, či textílie, ktorými ste zakryli záhony, nie sú posunuté, či poškodené, aby vám trvalky nepomrzli.

Odstráňte nánosy snehu

Zo striešok kôlne, garáže a prístenkov omeťte sneh, aby sa pod jeho nánosom nepoškodili. Vyhádžte si cestičky, posypte ich kamienkami, aby ste zabránili úrazu.

Bezpečnosť predovšetkým

Pokiaľ ste na svoju záhradu umiestnili vianočnú svetelnú dekoráciu, radšej sa každý deň uistite, či nie je kabeláž poškodená, poučte svoje deti, že pokiaľ je zapnutá, nemajú na ňu siahať. Pre istotu.

Chráňte svoju záhradu pred krádežami

Radšej sa uistite, že dvere od kôlní a záhradných prístreškov nie sú poškodené, ako viete, zlodejov je pred Vianocami všade okolo dosť.

Myslite aj na zvieratá

Nezabudnite dosypať vtáčikom do kŕmidla dobrôtky, ak máte v blízkosti les, pripravte niečo na zub aj veveričkám, určite to počas chladných dní ocenia.

Užite si na záhrade aj zábavu

Zabudnúť nesmiete ani na zábavu, veď čo by to bolo za zimnú záhradu, keby ju nestrážil podarený snehuliak? Cez vianočné prázdniny budete všetci doma a bude potrebné deti zabaviť, tak si jedno popoludnie vymedzte na stavbu toho najkrajšieho snehuliaka v okolí. Okoloidúci vám ho určite budú závidieť.

Článok Na záhradu nezabúdajte ani v zime bol publikovaný 24. prosince 2022 v 07.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...