Aké kvety prilákajú motýle k vám na záhradu? II. diel

Sponzorované odkazy:

Aké kvety prilákajú motýle k vám na záhradu? II. diel

predchádzajúcom článku sme sa venovali menej všednej téme. Písali sme o tom, ako na svoju záhradu prilákať rozkošné trepotavé motýle. Keďže zoznam kvetov, ktoré motýle radi navštevujú, je naozaj dlhý, dnes vám prinášame voľné pokračovanie.

Šalvia

Vytrvalá odroda šalvie sa predáva v rôznych farbách a typoch a darí sa jej v horúcom počasí. Ich kvety sú bohaté na nektár, čo priťahuje motýle. Šalvia je odolná voči chorobám, ako bonus vám dokáže od mnohých uľaviť. Potenie pri menopauze, bolesť v krku, výplachy po dentálnych zákrokoch, upokojenie zažívacích ťažkostí, to je len krátky zoznam toho, čo dokáže kúzelná šalvia vyliečiť.

Slnečnica

Slnečnice, zvedavé hlavičky našich záhrad, sú nielen krásne na pohľad. Včely a motýle ich tiež považujú za atraktívne, takže by slnečnice nemali chýbať v žiadnej záhradke. Pomôžu aj ďalším zvieratkám – ich semienka budú v zime chutiť aj vtáčikom.

Medovka

Ďalšou bylinkou, ktorá chutí motýľom a nám ľuďom pomáha nielen so zaspávaním a upokojením, je medovka.

Ľaliovka

Možno ste o tejto rastline počuli, pretože je to jedna z najobľúbenejších trvaliek. Aj keď kvet ľaliovky vydrží len jeden deň, vďaka svojej širokej škále farieb sa veľmi často vysádzajú, vyrastú navyše takmer na akomkoľvek stanovisku a sú vhodné pre záhradkárov začiatočníkov.

Nezábudky

Možno máte to šťastie a nezábudky sa u vás na záhrade vyskytujú prirodzene, ak nie, nezabudnite si ich vysadiť. Nielenže vyzerajú nádherne na záhone, ale aj vo váze, ale potešia aj motýle.

Sirôtky

Sirôtky sa dodávajú v mnohých farbách – žltej, červenej, modrej, fialovej a ďalších kombináciách. Sú to krehké kvetinky, ale ich kvety lákajú na vašu záhradu užitočný hmyz. Sú vhodné do kvetináčov, ozdobia váš dom nádhernými kvetmi.

Článok Aké kvety prilákajú motýle k vám na záhradu? II. diel bol publikovaný 21. června 2023 v 07.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...