Aké kvety prilákajú motýle k vám na záhradu? I. diel

Sponzorované odkazy:

Aké kvety prilákajú motýle k vám na záhradu? I. diel

Na našom blogu sme sa už venovali témam ekologickej záhrady, aj tomu, ako vyrobiť hmyzí hotel a ako pomôcť zvieratkám, aby sa u vás na záhrade cítili dobre. Písali sme aj o tom, ako pripraviť motýľom odpočívadlá, vďaka ktorým sa im bude u vás páčiť a načerpajú u vás energiu. Motýle tiež preferujú niektoré kvety, tak ak chcete, aby sa vám po záhrade preháňali, môžete im na záhrade vysádzať doslova raj. Viete, ktoré kvety motýľom najviac voňajú a chutia? Nevadí! Dovolili sme si pre vás spísať zoznam tých najobľúbenejších.

Astry

Astry má na záhrade snáď každý, je veľmi jednoduché ich vypestovať. Stačí ich dať na slnečné miesto a tešiť sa na prvých okrídlených návštevníkov.

Rebríček

Vďaka hustému usporiadaniu kvetov ponúka rebríček (ľudovo nazývaný myší chvost) doslova dokonalú pristávaciu plochu pre motýle. Je navyše veľmi ľahké sa o neho starať. Rebríček si poradí so suchou pôdou, ale preferuje priame slnečné svetlo.

Levanduľa

Voňavá levanduľa nesmie v našom zozname rozhodne chýbať. Priláka nielen motýle, ale aj pracovité včielky. Navyše ako bonus si budete môcť vyrobiť voňavé vankúšiky, ktoré vám uľahčia zaspávanie.

Echinacea

Najznámejšia je asi echinacea purpurová, vďaka svojej nádhernej farbe, ale čeľaď astrovitých má viacero svojich prekrásnych zástupkýň, ktoré skrášlia vašu záhradu zároveň prilákajú farebnosťou nezbedníkov na vašu záhradku. Echinacea pomôže aj vám – podporuje imunitný systém, môžete si z nej vyrobiť doslova zázračnú tinktúru, vďaka ktorej budete v zime zdraví ako rybičky.

Nechtík

Naše babičky nechtík sadili hlavne preto, že sa jedná o jednu z najúčinnejších byliniek. Keď nechtík vysádzate blízko záhona so zeleninou, budete zároveň bojovať proti niektorým škodcom. Prilákané motýle vám pomôžu opeľovať zeleninu a budete sa môcť tešiť na viac plodov.

Náš článok bude pokračovaťTU . Dozviete sa o ďalších kvetoch, ktoré na vašu záhradu prilákajú farebných obyvateľov.

Článok Aké kvety prilákajú motýle k vám na záhradu? I. diel bol publikovaný 18. června 2023 v 07.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...