Pred návratom do školských lavíc nezabudnite doma upratať

Sponzorované odkazy:

Pred návratom do školských lavíc nezabudnite doma upratať

Prázdniny ubehli ako voda a už pomaly, ale určite začínate pripravovať aktovky a oblečenie na prvý školský deň. Čo si budeme rozprávať, cez prázdniny majú deti, rovnako ako my, voľnejší režim, tiež trávia viac času doma a tak dokážu urobiť naozaj riadny neporiadok.

Do toho pobyty na dovolenke, u babičiek, v tábore a zrazu je doma veľa nepotrebných a neuprataných vecí. Bolo by určite dobré ich stihnúť upratať, kým deti začnú domov zo školy nosiť nové knihy a zošity a pribudnú tak ďalšie a ďalšie veci. Viete sami, že keď sa vrátite do reality vyzdvihovania z družiny, ponáhľania sa na krúžky a večerného písania úloh, už budete unavení a na upratovanie nebude čas.

Nemusíte „predškolské“ upratovanie zvládnuť sami, zamestnajte aj deti. Prebrať si hračky a upratať v šuplíkoch písacieho stola zvládne aj ten najmenší školáčik. Nezabudnite sa pozrieť pod posteľ, tam sa po prázdninách dajú nájsť hotové „poklady“. Ak ste tak neurobili na konci školského roka, dajte vyprať školský plecniak a vyčistite peračník, pripravte nové ceruzky, pastelky a potreby na výtvarnú výchovu. Na budúci týždeň sa za to poďakujete.

Počas prázdnin určite pribudlo pár nových hračiek, požiadajte preto deti, nech vyberú nejaké staršie hračky, s ktorými sa už nehrajú a darujte ich na charitu. Urobte v knižnici, či šuplíku miesto na nové školské učebnice a zošity. Nekompromisne povyhadzujte staré papiere, papieriky, nálepky, bežne sa v izbičkách všade po prázdninách povaľujú. Nezabudnite papier vyhodiť do správneho kontajnera, aby mohol byť recyklovaný.

Chybu neurobíte ani tým, že skontrolujete, či vaše dieťa cez leto nevyrástlo z oblečenia, topánok, či cvičebného oblečenia na telocvik. Nezabudnite vyskúšať ani prezúvky, či papuče, nech stihnete kúpiť nové. Nikto nechce chodiť do obuvi a papiernictva prvý týždeň v septembri, pretože sú všade fronty.

Starostlivo vyvetrajte aj stan, vyčistite karimatky, odneste spacie vaky do čistiarne a postarajte sa o všetky športové potreby, ktoré ste počas prázdninových radovánok používali. Čisté ich odneste do pivnice alebo do garáže, nech vám doma nezaberajú drahocenné miesto.

Článok Pred návratom do školských lavíc nezabudnite doma upratať bol publikovaný 29. srpna 2023 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...