Ako stihnúť vianočné upratovanie včas?

Sponzorované odkazy:

Ako stihnúť vianočné upratovanie včas?

Vianoce sa rýchlo blížia a vás chytá hrôza, keď sa okolo seba rozhliadnete? Ľudia postujú na sociálne siete fotografie s upratanými bytmi, vianočnými dekoráciami a upečenými cukrovinkami a vy si pripadáte neschopne? Nezúfajte, s trochou plánovania aj vy stihnete vianočné upratovanie včas. A keď nie, tak Ježiško sa predsa narodil v maštali…

Pred Vianocami finišujeme v práci s úlohami spojenými s príchodom nového roka, musíme kúpiť darčeky, zabaviť deti, ktoré nedočkavo čakajú na Ježiška. Ešte sa musíme zúčastniť vianočného večierka, napiecť pečivo, poslať vianočné prianie, nakúpiť a zariadiť veľa vecí. A do toho všetkého sa očakáva, že v našom byte to bude ako v klietke.

Pripravte sa na návštevy

Príde k vám rodina na Vianoce? Pripravte si izbu pre hostí, vyperte obliečky, vysajte, umyte tam okno. K dispozícii im dajte uteráky a osušky. A najlepšie tam do ich príchodu už nechoďte. Horšie sa udržujú miestnosti, ktoré denne používate. Tak a jednu položku na zozname máte splnenú. Motivujúce, že?

Upracte spotrebiče

Tie, ktoré nepoužívate, upracte z dohľadu, vyčistite rúru a práčku, tie budú počas sviatkov a pred nimi veľa v prevádzke. Umyte chladničku nech je pripravená na vianočné zásoby.

Detské izby

Preberte hračky a tie, s ktorými sa vaše deti nehrajú, darujte. Urobíte tak miesto na nové, ktoré donesie Ježiško. Vysajte, utrite prach, vyperte obliečky a snažte sa deti motivovať, aby izbu udržiavali do príchodu Ježiška upratanú. (Niekedy je to márny boj.)

Predsieň

Predsieň tvorí prvý dojem z vášho bytu. Upracte bundy a kabáty, ktoré nenosíte, nech je na vešiaku miesto pre zvršky návštev. Na topánky si v tomto období kúpte odkvapkávacie rohožky, nech tam nemusíte stále stierať. Nezabudnite na nejakú peknú nevtieravú vôňu.

Spálňa

Umyte okno, vyperte závesy, záclony a obliečky, zapáľte aromalampu. Upracte bielizeň, a zbytočné drobnosti schovajte do nočného stolíka. Zotrite, či vysajte.

Kúpeľňa

Upracte kúpeľňu, umyte obklady a dlažbu, sprchovací kút, či vaňu, vyhoďte prostriedky a kozmetiku, ktorú nepoužívate, prázdne fľaštičky od šampónu a podobne. Umyte zrkadlo a umývadlo a kúpeľňu prevoňajte.

Kuchyňa

Pred sviatkami je to najvyťaženejšie miesto bytu, takže upratujte v kuchyni priebežne a generálne upratovanie kuchyne si nechajte napokon. Mala by byť uprataná, než vyrazíte na veľký vianočný nákup. Utrite všetky pracovné plochy, spotrebiče, obklady, digestor, zotrite, dôkladne vyčistite jedálenský stôl. Nezabudnite dať do umývačky čistiacu tabletu a vymyte mikrovlnku.

Obývacia izba

Upracte obývaciu izbu a uistite sa, že tu nie sú žiadne veci, ktoré sem nepatria. Bielizeň, detské hračky, kozmetika. Vyhoďte noviny, časopisy, utrite konferenčný stolík. Osprchujte kvety, vysajte, umyte okná, vyperte prikrývky na sedaciu súpravu.

Článok Ako stihnúť vianočné upratovanie včas? bol publikovaný 7. prosince 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...