Ako si zariadiť hrejivý a útulný domov

Sponzorované odkazy:

Ako si zariadiť hrejivý a útulný domov

Čím ďalej viac času trávime v interiéri, bolo by preto dobré, keby sme si to doma zariadili tak, aby sme sa tešili domov z práce, až si ľahneme na gauč a zababušíme sa do mäkučkej deky. Magazínmi z oblasti bývania sa to hemží nielen na stánkoch s tlačou, ale aj na internete. Bohužiaľ to pri zariaďovaní domácnosti nefunguje tak, že si prečítame, čo je tento rok in, zájdeme do obchodu s nábytkom a dekoráciami a razom máme doma útulne zariadený byt.

V mnohých interiéroch je vidieť, že sa majiteľ naozaj nejakým spôsobom snažil sledovať posledné trendy, ale nakoniec celok nepôsobí príliš príjemne. Pre zariadenie pohodového interiéru treba cit pre detail a farby. Len tak sa u vás doma budete cítiť dobre nielen vy, ale aj vaše návštevy.

Nakoniec to platí aj pri obliekaní. To, že je niečo trendové, neznamená, že nám to pristane. Prečo to teda aplikujete pri zariaďovaní vášho domu. Predsa je dôležitejšie, aby sa vo vašom byte odrážala aj vaša osobnosť, je nezmysel si kupovať biely leštený nábytok, len preto, že je módny a vy ho neznášate a nechcete sa stať otrokom neustáleho leštenia. Rovnako tak v dome s malými deťmi si len prirobíte starosti, pokiaľ si kúpite sklenený konferenčný stolík. Po prvé sa budete neustále obávať, aby vám dieťa na stolík nespadlo a neporezalo sa, za druhé ho budete neustále leštiť a drhnúť.

Dôležitejšie ako posledné módne trendy je určite to, aby ste sa doma cítili dobre, nábytok bol vybraný funkčný a praktický a podarilo sa vám do vášho bytu pri zariaďovaní vtlačiť teplo domova.

Pre každého to znamená trošku niečo iné a to je nakoniec veľmi dobre. Niekto dá prednosť pohodlnej sedačke, iní si zaobstarajú mäkučký ušiak a obrovskú knižnicu a zariadia si čitateľský kútik, po ktorom túžili už od puberty.

Teraz na jeseň si všetci radi zapálime sviečku a zababušíme sa do príjemnej mäkkej deky, či plédu. A je jedno, či pri tom budeme sledovať televíziu, hrať na Playstatione, či si čítať knihu. „Pocitovo ohrejú“ miestnosť pletené plédy, chlpaté vankúšiky, umelé kožušiny, či semišový poťah na pohovke.

Tým, ako nám čím ďalej viac ubúda denného svetla, pridajte do interiéru okrem sviečok aj iné svetlá – stojaciu, či stolnú lampu. Svetelné LED reťaze, ktoré môžete pripevniť nielen na stenu, či poličku, ale veľmi vkusne vyzerajú napríklad v sklenenej váze.

Okrem svetla navodí správnu atmosféru aj vôňa. Môžete mať najkrajší byt, ale keď v ňom bude nie najpríjemnejšia vôňa, návštevy už nikdy znova neprídu. Kúpte si nejakú zaujímavú aroma lampu, lampičku na rozpúšťanie voňavých voskových kociek, či obyčajné voňavé sviečky. Vždy dávajte pozor, aby ste volili kvalitné výrobky s certifikáciou. Veľa sviečok a vonných olejov obsahuje pre naše zdravie nebezpečné látky.

Ak máte holé podlahy, zvážte obstaranie aspoň kusového koberca, či kožušinového koberčeka, miestnosť zútulní, dodá dekoračný a farebný akcent, navyše vďaka nemu bude miestnosť tiež aspoň opticky hrejivejšia. Náladu a šmrnc do miestnosti dodajú aj čerstvé kvety vo váze, alebo vetvičky z prechádzky.

Článok Ako si zariadiť hrejivý a útulný domov bol publikovaný 24. října 2023 v 07.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...