Čo s bazénom na jeseň

Sponzorované odkazy:

Čo s bazénom na jeseň

Dni sa nám pomaly krátia a s nimi sa znižuje aj počet dní, ktoré budeme môcť stráviť pri domácom bazéne. Do bazéna nám začne padať lístie, deťom začnú školské povinnosti a vy premýšľate, ako sa postarať na jeseň o bazén? Potom čítate ten správny článok!

To, ako sa postaráte o svoj bazén na jeseň, vám uľahčí prípravu na novú sezónu. Nielenže si pred letom uľahčíte prácu, ale tiež vám bazén dlhšie vydrží.

Vyčistite a uskladnite príslušenstvo bazéna

Teraz, keď viete, že bazén nebude používať takmer každý deň, je dobré začať odkladať hračky do bazéna a všetky nafukovacie delfíny, krokodíly a podobné zvieratká. Než ich vyfúknete, osprchujte ich wapkou a nechajte ich poriadne preschnúť, aby vám cez zimu nesplesniveli.

Vyčistite bazén od nečistôt a lístia

Keď začne pomaly padať lístie, je veľmi otravné udržovať bazén v čistote. Ale nikdy ho nenechajte lístím úplne zapadať. Objavia sa riasy a baktérie, lístie môže upchať filtračný systém, či čerpadlo a vás bude pár dní lenivosti stáť veľa peňazí za opravy. Ak máte zastrešenie, snažte sa ho mať čo najčastejšie zatiahnuté, poprípade si kúpte kryt na bazén.

Kontrola vody

Ak nechávate v bazéne vodu cez zimu, pravidelne ju kontrolujte, niektoré bazény však môžu prasknúť, preto sa odporúča do nich umiestniť pet fľaše napustené vodou, či naplnené pieskom.

Okolie bazéna

Nezabúdajte ani na okolie bazéna. Upracte lôžka, alebo ich aspoň prikryte. Ak máte okolo bazénu dlažbu, skontrolujte ju, popraskané dlaždice opravte – teraz je na to vhodná doba. Oplatí sa dlažbu poriadne vyčistiť špeciálnym prostriedkom a vysokotlakovým čističom, aby nebola na jar zašlá.

Článok Čo s bazénom na jeseň bol publikovaný 7. září 2021 v 09.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...