Béžová a sivá… Máte už dosť mdlého neutrálneho interiéru?

Sponzorované odkazy:

Béžová a sivá… Máte už dosť mdlého neutrálneho interiéru?

Úplne sa priznám, že keď pred niekoľkými rokmi začala do našich interiérov prenikať sivá farba, neverila som, že sa tento trend v našich končinách udrží. Od jari pomaly zosadzuje z niekoľkoročného pôsobenia na tróne sivú a ďalšiu obľúbenú neutrálnu farbu béžovú.

Tá sa síce ľahko kombinuje s hrejivými odtieňmi hnedej, vždy vyzerá upravene, upratane, neopozerá sa tak ľahko ako napríklad modrá, či červená, ale čo si budeme rozprávať, nemáte toho už dosť?

Nežijeme v módnom katalógu s nábytkom, ani na sterilnej operačnej sále. Poďme začať žiť, dodajme interiéru šťavu, aspoň v podobe farebných doplnkov. Zoberte sa a choďte si kúpiť farebný kusový koberec do obývačky, či aspoň novú deku.

Premaľujte aspoň jednu béžovú stenu na zeleno, dovoľte deťom plagáty na stene, čokoľvek čo naznačí, že sa farieb nebojíte, možno prekvapíte aj sami seba.

Béžová sa ľahko doplní pieskovou, modrou zelenou, púdrovo ružovou tak, aby ste nemuseli prerábať celú obývaciu izbu. Odvážnejší môžu na béžovú sedačku umiestniť tmavo červené, či burgundi vankúše a uvidia, že aj béžová sa s ostatnými farbami dá ľahko nakombinovať.

Inšpiráciu nehľadajte iba v časopisoch o bývaní, ale všade okolo seba. Vydajte sa cez víkend do prírody a všímajte si, ako krásne nám ju tento rok jeseň „vyfarbila“. Aj zdanlivo nesúrodé farby vyzerajú vedľa seba v prírode príjemne, prečo to neskúsiť preniesť do vášho interiéru?

Pohrajte sa nielen s farbami, ale aj s najrôznejšími textúrami – umelá koža, vlna, zamat, hodváb, semiš či kožušina. To všetko dodá interiéru ďalší rozmer…

Článok Béžová a sivá… Máte už dosť mdlého neutrálneho interiéru? bol publikovaný 28. října 2023 v 07.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...