Ako podľa vás vonia jeseň?

Sponzorované odkazy:

Ako podľa vás vonia jeseň?

Určite už ste si to doma jesenne vyzdobili, pridali na pohovku pár hrejivých plédov, ale stále doma necítite jesennú náladu? Je na čase do vášho interiéru dodať jesennú vôňu. Až potom bude jesenná atmosféra u vás doma dokonalá.

Ako na to?

Najľahším a najlacnejším spôsobom, ako dodať vôňu, je upiecť, či uvariť niečo klasicky jesenné. Je jedno, či to bude jablková štrúdľa, tekvicový koláč, či jablkový čaj so škoricou. Čerstvo upečený koláč dodá nielen jesennú vôňu, ale pripomenie vám aj detstvo strávené u babičky. A kedy inokedy spomínať na detstvo, než počas jesenných daždivých dní? Keď na stôl do vázy umiestnite posledné jesenné kvety zo záhradky, bude ilúzia jesene vo vašom interiéri dokonalá.

Ak máte radi voňavé sviečky, zvoľte také, ktoré evokujú jeseň, najčastejšie sa na jeseň používa jablko, škorica, vanilka. Keď si zaobstaráte špeciálnu aróma lampu na jabĺčka, tzv. jablčník budete mať prírodnú a autentickú vôňu bez zbytočného vdychovania chemikálií.

Aróma lampy na esenciálne oleje sú ďalším trikom, ako dodať vášmu domu skvelú vôňu. Starostlivo však vyberajte olejčeky, musia byť schválené pre aróma lampy, inak vám hrozí, že si poškodíte zdravie. Príjemne voňajú aj čerstvo vyprané závesy, záclony a obliečky. Skúste v obchode vybrať aviváž, ktorá vám pripomenie svojou vôňou jeseň.

Domáce jesenné poutpourri (zmes sušených okvetných lístkov)

Na prechádzke v prírode nazbierajte pekné jesenné prírodniny – vetvičky, farebné lístočky, gaštany, žalude, šípky, šišky, pridajte škoricu v celku, badián, plátky sušených jabĺk, umiestnite na peknú tácku, či do sklenenej misky, jesenné voňavé poutpourri.

Arómu olejček môžete použiť aj pri stieraní podláh, či upratovaní kúpeľne, vyberte vôňu, ktorá je vám príjemná a pridajte pár kvapôčok do vody na stieranie.

Článok Ako podľa vás vonia jeseň? bol publikovaný 31. října 2023 v 07.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...