Ako si domov pozvať jeseň?

Sponzorované odkazy:

Ako si domov pozvať jeseň?

Pre bytových dizajnérov je jeseň najobľúbenejším obdobím. Prečo? Majú na výber zo skutočne širokej palety jesenných farieb od svetlo žltej, po okrovú, hnedú, červenú, oranžovú a bordovú. Navyše sa dá interiér ľahko zmeniť za pár eur tým, že namiesto kupovaných dekorácií použijeme z lesov a lúk prinesené prírodniny.

No povedzte sami, kedy inokedy možno ísť cez víkend na prechádzku, priniesť si domov niečo na jedenie (huby) a ešte si nazbierať farebné listy, gaštany, žalude, bukvice, šišky, šípky a môcť si vytvoriť nielen ozdobu do vázy, ale napríklad aj na jedálenský stôl. Všetko bude voňavé, prírodné a všetko ÚPLNE ZADARMO!

S jeseňou sú spojené aj oslavy ako sú dušičky, či Halloween, ktorý jedni milujú a druhí nenávidia, pretože vraj ide o americký sviatok. Opak je pravdou, pretože Halloween bol pôvodne keltským sviatkom, teda v podstate od našich predkov.

Jesenná klasika – tekvica

Tekvice, ktoré ste si starostlivo vypestovali na vašej záhradke, nemusíte pojať ako symbol Halloweenu, ale ako symbol úrodného roka a vášho zberu. Tak ako tak sú veľké tekvice, tak aj maličké tekvičky veľmi vhodné do jesenných aranží. Už len vďaka ich výraznej farbe, ktorá dokáže rozžiariť aj novembrové pochmúrne a upršané dni.

Aby ste sa doma na jeseň zahriali – nielen naozaj, ale aj pocitovo – vyzdobte si svoj príbytok jesennými farbami. Všetky sú z rodiny teplých farieb. Bordó vám pripomenie vynikajúce portské víno, či naše svätomartinské, horčičná farba vám dodá lepšiu náladu a hnedá s okrovou vás objímu. Hodiť sa vám budú aj mäkučké vankúšiky a chlpaté, či pletené plédy, do ktorých sa budete môcť zababušiť pri čítaní knižky, sledovaní televízie, alebo keď sa o vás bude pokúšať jesenná viróza.

Myslite na náladové osvetlenie

Jesenné doplnky by mali byť hrejivé, lákať k odpočinku, určite by ste nemali na jeseň zabúdať na najrôznejšie LED svetielka a sviečky. Veľa sviečok. Dni sa nám krátia, máme menej a menej slnečného svitu, tak je na čase si doma zapáliť sviečky, ktoré budú malé slniečka pripomínať a navodia nám lepšiu náladu. Nie nadarmo sa hovorí, že aj umelé svetlo a sviečky nám môžu pomôcť v boji s jesennou depresiou.

Vôňa jesene

Vďaka sviečkam sa môžete začať venovať aj aromaterapii, teraz na jeseň bude ideálne si o nej niečo prečítať, zaobstarať si aróma lampu, jablčník, či lampu, v ktorej sa rozpúšťajú vonné voskové kocky. Nahradiť ich môžete klasickými vonnými tyčinkami. Ak si kúpite dekoratívnu aromalampu, získate vôňu, svetlo a navyše zaujímavú dekoráciu do bytu. Len pri tom myslite na bezpečnosť a nenechávajte sviečky a aromalampy počas používania bez dozoru.

Článok Ako si domov pozvať jeseň? bol publikovaný 15. listopadu 2022 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...