Tipy na zmenu vzhľadu kúpeľne, keď nemáte financie na rekonštrukciu

Sponzorované odkazy:

Tipy na zmenu vzhľadu kúpeľne, keď nemáte financie na rekonštrukciu

Kúpeľňa je jedným z najexponova­nejších miestností v dome, všetci tam trávime veľa času, navyše toto miesto neustále drhneme, dezinfikujeme, zbavujeme vodného kameňa. Pripadá vám vaša kúpeľňa v poslednom čase nejaká opozeraná, ale nemôžete si finančne dovoliť stavebné úpravy a rekonštrukciu. Poradíme vám pár tipov na to, ako zmeníte vzhľad kúpeľne bez toho, aby ste sa finančne zruinovali.

Najskôr si v kúpeľni dôkladne upracte – tým myslím, ale naozaj dôkladne, použite v sprchovacom kúte preventívne sprej na plesne, vydrhnite dôkladne škáry na všetkých obkladoch a dlaždiciach, existuje na to celý rad babských trikov aj špeciálnych prípravkov. Čisté škáry a lesklé obklady a dlažba dodajú kúpeľni čistý a svieži vzhľad.

Ďalšie, čo by malo nasledovať, je skutočne dôkladné vydrhnutie dverí sprchového kúta, či vaňovej zásteny. Ak máte sprchovací záves, kúpte nový. Držia sa v ňom plesne a baktérie, takže keď ho vymeníte urobíte niečo nielen pre vzhľad kúpeľne, ale aj pre svoje zdravie.

Kvapkajúcu vodovodnú batériu na umývadle pokojne vymeňte. To je zmena za rádovo desiatok eur, ale dokáže urobiť značný rozdiel. Rovnako ako napríklad sedadlo od toalety. Malé detaily za pár eur a výsledok vás prekvapí.

Niektoré obklady môžete oživiť náterom, alebo lepiacimi dekormi a bordúrami. Ak vám prekáža farba obkladov, na trhu existujú špeciálne penetrácie a farby, vďaka ktorým môžete obklady natrieť. Pokiaľ nie ste príliš manuálne zruční, radšej sa držte nálepiek, nepodarené nátery vyzerajú katastrofálne.

Pár eur stojí aj výmena zrkadlovej skrinky, dodá to kúpeľni nový šmrnc, navyše keď zvolíte osvetlenú skrinku, dodáte kúpeľni viac svetla. Poličky v kúpeľniach trpia vlhkom a čas od času, pokiaľ nie sú sklenené ich musíte vymeniť. Pár nových poličiek v inej farbe, než ste doteraz mali, spôsobí, že kúpeľňa bude budiť dojmom výraznejšieho zásahu. To isté platí o revíznych dvierkach.

Nakoniec si nemôžeme nechať lacnejšie rady – schovajte prebytočnú kozmetiku do zásuviek, úložných boxov. Dodajte kúpeľni šmrnc novými dávkovačmi na mydlo, zubnými kefkami, novými farebnými uterákmi, doprajte kúpeľni trochu zelene v podobe kvetov, kúpte nový kôš na bielizeň a odpadkový kôš. Zbavte sa nevzhľadnej škatule s pracím práškom a presypte ho do nejakej peknej dózy.

Článok Tipy na zmenu vzhľadu kúpeľne, keď nemáte financie na rekonštrukciu bol publikovaný 13. ledna 2024 v 07.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...