4 tipy pre grilovanie nielen na záhrade

Tagy:  jedlo, záhrada, stolovanie, varenie, gril, priatelia, rodina

Sponzorované odkazy:

4 tipy pre grilovanie nielen na záhrade

Letné mesiace sú nesporne tými najkrajšími v celom roku a väčšina ľudí sa ich nemôže dočkať. Avšak ako to tak býva, všetko krásne veľmi rýchlo plynie a rovnako tak je to aj s letom. Jún sa pomaly chýli ku koncu a nám už ostávajú „iba“ dva mesiace vysokých teplôt a krásneho slniečka. Aby ste si tieto nezabudnuteľné časy užili so všetkým, využite každú voľnú chvíľu a strávte ju so svojou rodinou a najbližšími priateľmi. A ako si najlepšie uctíte spoločné chvíle? No predsa za prítomnosti dobrého jedla a pitia.

Chutné jedlo a pitie je neoddeliteľnou súčasťou každého rodinného a priateľského stretnutia a ako to tak v posledných rokoch býva, väčšinou sa koná pomocou grilovania. Tento spôsob hosťovania je jednoduchý, pomerne rýchly a hlavne jednoduchý. Vložiť mäso na gril a chvíľu ho strážiť zvládne prakticky každý a vy sa pritom môžete venovať svojej drahocennej návšteve. Aby ste svoje grilovacie umenie pozdvihli na vyššiu úroveň, vyskúšajte týchto pár trikov, ktoré z každého obyčajného posedenie urobia unikátnu záležitosť.

Zabudnite na umelohmotný riad

Väčšina ľudí si pod pojmom vonkajšie stolovanie automaticky predstaví umelohmotný riad, umelé príbory a plastové tégliky na jedno použitie. Toto staromódne vybavenie je vhodné možno tak na detskú oslavu, nie však na párty s priateľmi alebo rodinou. Zabudnite preto na lacný servis a radšej vyberte klasické taniere a príbory, s ktorými možno skutočne jesť.

Autor: John LiuAutor: John Liu

Mäso a studené prílohy

Čím viac teplých pokrmov budete chcieť pre svojich blízkych pripraviť, tým väčší stres si na seba prichystáte, lebo budete musieť samozrejme všetko podávať teplé. Vonku ale jedlo veľmi rýchlo chladne a navyše na jeho prípravu budú hostia musieť dlho čakať. Miesto zemiakov na grile a grilovanej zeleniny tak prichystajte zeleninové a ovocné šaláty, studené cestovinové šaláty, salsy, čipsy a podobne. Hostia tak nebudú netrpezlivo čakať na príchod mäsa.

Hlinený riad miesto alobalu

Máte vo zvyku hotové jedlo schovávať pod alobal, kde by malo zostať dlho teplé a čerstvé? Bohužiaľ, ani alobal nie je všemocný, preto sa na jeho účinky nemožno stopercentne spoľahnúť a obzvlášť nie v prípade, keď stolujete vonku. Ak potrebujete hotové jedlo na chvíľu odložiť zaobstarajte si hlinený riad špeciálne na grilovanie, ktorý jedlo uchová teplé a navyše svieže a chrumkavé.

Grilované menu od A do Z

Keď už grilovanie, tak so všetkým, a to vrátane sladkej bodky na záver. Málokto by tipoval, že dokážete ugrilovať celé menu, preto prekvapte a prichystajte grilované palacinky s grilovaným ananásom a javorovým sirupom. Takéto pohostenie určite poteší každého.

Autor: Steven DepoloAutor: Steven Depolo

Článok 4 tipy pre grilovanie nielen na záhrade bol publikovaný 29. června 2015 v 15.15 v rubrike Doplnky a Záhrada. Autorom článku je Veronika Sýkorová. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...