Rozšírte si bývanie o ďalšie metre!

Tagy:  travertínová terasa, prírodný kameň, záhradné krby, dom, záhrada, bývanie

Rozšírte si bývanie o ďalšie metre!

Pohodlné bývanie je príma, a ak je v rodinnom dome, o to lepšie máte podmienky ho ešte skvalitniť, alebo pridať k vašim štvorcovým metrom obytnej plochy ďalšie. Ako? Urobte si terasu!

Terasa je predĺženou rukou interiéru. Je to vonkajšia časť stavby patriaca k domu, ktorá je väčšinou väčšia než klasický balkón. Býva najčastejšie umiestnená trochu nad úrovňou terénu domu. Taká kvalitná terasa pekne aj prakticky rozšíri váš obytný priestor.

Vďaka terase váš príbytok dostane miesto na relax, stretávanie sa s priateľmi aj posedenie v úzkom kruhu rodiny, alebo osamote. Pri uvažovaní akú terasu si zaobstaráte hrá úlohu účel terasy, miesto, jej veľkosť, vaša predstava, taktiež tvar terasy je podstatný, tiež voľba materiálu a v neposlednom rade záleží na financiách. Medzi najviac obľúbenými sú travertinové terasy, imaginárnu druhú priečku majú drevené terasy.

Na terasu je vhodné pevnejšie drevo, aj keď smrek, alebo borovica poslúži dobre. Vhodnejší však je smrekovec, alebo dub. K veľmi vyhľadávaným materiálom patrí neobyčajný prírodný kameň. Taký je predovšetkým travertín. Je to de facto chemicky usadená hornina, ktorá má blízko k vápencu. Travertín je však oproti nemu pórovitý a je tvorený malými zrnkami čistého kalcitu (uhličitanu vápenatého) spojený s ďalšími čiastočkami. Kameň patrí k veľmi dekoratívnym a ušľachtilým materiálom. Na vašej terase určite zažiari a bude pre ňu skvelým, ľahko udržovateľným a hlavne trvanlivým materiálom.

Terasu možno doplniť okrem vhodných štýlových dekorácií (pamätajte, že menej je niekedy viac) aj zeleňou, ktorá k nej neodmysliteľne patrí, a tiež praktickými prvkami. K nim patrí funkčné, príjemné a dostatočne veľké posedenie, a taktiež romantické záhradné krby. Vhodný typ krbu môže skvele doplniť využitie terasy o možnosť grilovania a posedenia s priateľmi a s rodinou pri ňom.

Pokiaľ však váš pozemok, alebo dispozícia domu nedovolí terasu vybudovať, nezúfajte! Je tu možnosť vytvoriť si posedenie priamo na záhrade. Nekryté aj kryté, pomocou travertínu aj s krbom. Aj tu možno tráviť príma chvíľky a mať príjemne rozšírený bytový priestor z interiéru do exteriéru, a to priamo v zeleni.

Zdroj foto: Travert.sk; Zopkrby.sk

Článok Rozšírte si bývanie o ďalšie metre! bol publikovaný 25. září 2017 v 15.45 v rubrike PR články. Autorom článku je Pavla Jelínková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...