Vonkajšie rolety nielen ako ochrana proti svetlu

Tagy:  žalúzie, rolety, okná, parapety, umývanie okien, vonkajšie rolety

Vonkajšie rolety nielen ako ochrana proti svetlu

Chcete sa cítiť vo vašom dome bezpečne? Nepáči sa vám, keď ostré lúče slnka dopadajú do vášho interiéru napr. na televízor, keď v ňom beží váš obľúbený program, alebo v čase, keď sa chcete ešte ráno o niečo dlhšie povaľovať v posteli? Potrebujete niečím vaše okná v zimných chladných mesiacoch zatiahnuť, aby došlo k lepšej tepelnej izolácii? Reč bude o vonkajších roletách, ktoré plnia hneď niekoľko funkcií.

Pokojný spánok

Človek má rád tmu, hlavne pri spánku. Rýchlejšie zaspí a aj oveľa dlhšie spí. Najmä cez víkend sa každý teší na to, ako si odpočinie o niečo dlhšie než vo všedný deň. Čo ale robiť, keď vám slnečné lúče prebodávajú okná až do miestnosti? Vyskúšajte komfortné riešenie. Dizajnové vonkajšie rolety a vonkajšie žalúzie sú štýlové a navyše vášmu domu pridajú na kráse. V dnešnej dobe ich môžeme vidieť takmer kdekoľvek a v akýchkoľvek farbách. Sú nielen štýlové, ale aj maximálne bezpečné, tepelne izolujúce a protihlukové.
Ak radi zaspávate pri absolútnej tme, vďaka vonkajším roletám si ju môžete urobiť aj na pravé poludnie. Lamely, ktoré sú do seba vzájomne zachytené, totiž tvoria kompaktný celok, ktorý svetlo len tak neprepustí. Navyše sú ľahko a dobre umývateľné.

Parapety

Rovnako ako žalúzie či rolety nesmiete opomenúť parapetmi okien. Na prvý pohľad vám môžu pripadať ako slabý lopárik prirobený pred oknom, ale v skutočnosti sa jedná o celý múrik, ktorý sa tiahne od zeme až k oknu. Okenné parapety slúžia najčastejšie ako odkladací priestor. Či už vonkajšie či vnútorné parapety, najčastejšou ozdobou bývajú kvety.

Okná

Aby váš dom z vonku i zvnútra vyzeral krásne a čisto, nezabúdajte niekoľkokrát do roka na neobľúbené umývanie okien. Perfektné sú plastové okná, ktoré sú na údržbu úplne dokonalé, takmer bezúdržbové. Umývanie okien nie je práve obľúbená činnosť, ale na tento typ okien môžete použiť iba vodu so saponátom, alebo mydlom. Jediné čo nikdy nezmyjete, sú fixky. Ak máte malých „nezbedníkov“, ktorí radi maľujú na čokoľvek, čo im príde do cesty, okná sa im snažte radšej vyhovoriť. Fixky z nich totiž nedostanete. Ak vás okná nebaví umývať vôbec, najmite si na to odbornú firmu.
Okná môžete ozdobiť inak, napríklad závesom, alebo záclonami. Môžete nimi pokryť celé okno, alebo len od polovice či po stranách. Najčastejšie sa stretávame s bielym variantom záclon.

A ako ste na tom vy? Majú vaše okná vnútorné rolety, žalúzie, závesy alebo rolety?
Čo zdobí vaše parapety, alebo čo na ne najčastejšie odkladáte?
Ako často umývate okná?

Článok Vonkajšie rolety nielen ako ochrana proti svetlu bol publikovaný 25. ledna 2019 v 23.30 v rubrike PR články. Autorom článku je Eva Gomelská. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...