Riešenie pre boj s priestorom

 Riešenie pre boj s priestorom

Staviate? Rekonštruujete? Iste vám zo všetkých tých starostí krúti hlava. Zariadiť potrebné povolenia. Zohnať kvalitných robotníkov, ktorí svojej práci rozumejú. Navrhnúť vnútorné usporiadanie bytu či domu tak, aby vyhovoval potrebám vašej rodiny. Ešte viac starostí majú tí, ktorým vnútorná dispozícia poskytuje málo priestoru, a pri rekonštrukcii budú musieť počítať centimetre, aby sa všetko riadne vošlo.

U skríň sú posuvné dvere veľkou výhodouU skríň sú posuvné dvere veľkou výhodou

Riešenie pre každý centimeter

Pokiaľ už pri návrhu interiéru viete, že budete bojovať s priestorom, zamyslite sa nad tým, čo zbytočne drahocenné milimetre uberá. Skrine, zbytočný nábytok, a najviac nevyužitým miestom v chodbe sú napríklad priestory, ktoré musia zostať voľné, pretože sa musí počítať s tým, že sa do nich otvárajú dvierka od skríň a dvere. Najlepším riešením je do úzkych priestorov zaobstarať si vstavané skrine, najlepšie také, ktoré majú posuvné dvere. Nezabudnite na to, že dizajn vstavaných skríň nevyberáte na rok, či dva, ale bude vhodné vybrať si taký dekor, ktorý nás bude baviť aj za niekoľko rokov. Pri vstavaných skriniach môžete časom vymeniť originálne úchytky na nábytok, za nejaké iné, ale to je tak všetko. Dbajte tiež na to, aby vnútorné usporiadanie vstavaných skríň, zodpovedalo potrebám vašej rodiny. Poličky, košíky, zásuvky a tyče na zavesenie kabátov sú vždy vhodné.

Posuvné dvere riešia problém s priestoromPosuvné dvere riešia problém s priestorom

Dvere musia ladiť so zvyškom interiéru

Priestor tiež šetria moderné posuvné dvere. Pri rekonštrukcii a stavbe ich ľahko umiestnite do stavebného puzdra, kedy je celý mechanizmus dverí schovaný v stene. Ak vám už stavebné úpravy neumožnia také dvere použiť, existujú na trhu aj tipy posuvných dverí, ktoré nevyžadujú inštaláciu do steny, ale posúvajú sa po nej. Je len na vás, či si vyberiete variant so zárubňou alebo bez. Veľmi obľúbeným variantom pri rekonštrukcii vidieckych domov sú rustikálne posuvné dvere, ktoré sa kombinujú s masívnym kovovým kovaním a lyžinami.

Článok Riešenie pre boj s priestorom bol publikovaný 24. dubna 2020 v 19.45 v rubrike Dom a Nábytok. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...