Kúpeľňa – kde drobné nedostatky veľmi bolia

Kúpeľňa – kde drobné nedostatky veľmi bolia

Kúpeľňa predstavuje pri kúpe nového bytu špecifické miesto, ktoré je niekedy miestom nečakaných prekvapení. Ak totiž chýbajú niektoré základné veci, môže kúpeľňa nepríjemne zaskočiť, naopak, ak je všetko tak, ako má byť, vie príjemne potešiť. Samozrejme, ak kúpeľňa na prvý pohľad nie je „OK“, tak stále existuje priestor a príležitosť tieto problémy odstrániť a vyriešiť. Ak sa tak nestane, tak je, žiaľ, možné, že vaša kúpeľňa vám spôsobí ešte väčšie komplikácie a nespokojnosť. O akých nedostatkoch teda hovoríme a aké sú potenciálne možnosti ich odstránenia?

Bez závesu a vetrania to nie je ideálne

Vo všeobecnosti poznáme dva typy kúpeľní – také, kde si môžete priamo cez okno vyvetrať alebo potom uzavreté kúpeľne, kde ste odkázaní akurát tak na ventilátor. V prvom prípade je cirkulácia vzduchu a prevencia voči plesniam oveľa jednoduchšia, pretože otvorením okna sa vzduch prirodzene vymení a „nestojí“ vo vlhkosti, ktorá je v tejto časti bytu úplne bežná. Väčšina kúpeľní sa však nachádza v uzatvorených miestnostiach bez možnosti otvoriť si okno a vyvetrať. Čo teda robiť v takom prípade? Samozrejmosťou by mal byť pri akomkoľvek type kúpeľne záves do sprchy, resp. do vane.

Zdroj foto: Elena Elisseeva / Shutterstock.comZdroj foto: Elena Elisseeva / Shutterstock.com

Ak totiž záves chýba, je vysoko pravdepodobné, že voda sa pri sprchovaní dostane do celej kúpeľne i na dlažbu. A ak nemáte k dispozícii vetranie, tak opäť rastie riziko, že voda sa v dlažbe usadí a pri vlhkosti začnú vznikať plesne. Závesy sú teda z hygienického hľadiska absolútne kľúčové. Ak ste si kúpili nový byt, je pravdepodobné, že predchádzajúci majiteľ buď záves nemal, alebo si ho odmontoval a odniesol. Je to teda nedostatok, ktorý viete jednoducho odstrániť – a síce tým, že si kúpite nový záves. Našťastie, dnešné moderné závesy do sprchy či do vane ponúkajú aj určitú estetickú hodnotu. Ich vhodným výberom z viacerých možných farieb či motívov tak viete príjemne oživiť vzhľad a znenie celej kúpeľne.

Poličky – nenápadné, ale důležité

Ďalšou zaujímavou záležitosťou kúpeľní sú poličky. Pochopiteľne, najmä dámy majú veľa kozmetických doplnkov a prípravkov, ktoré dennodenne používajú. Aj páni však často potrebujú vodu po holení či rôzne kozmetické doplnky. Kam ich však umiestniť? Ak ste si kúpili byt v novostavbe alebo už používaný byt, no predchádzajúci majiteľ mal v rámci kúpeľne záľubu v minimalizme, tak zrazu vzniká problém – kam dať všetky veci, ktoré v kúpeľni bežne používame?

Zdroj foto: New Africa / Shutterstock.comZdroj foto: New Africa / Shutterstock.com

Logickým riešením sú poličky do kúpeľne, ktoré dnes okrem úžitkovej hodnoty ponúkajú aj estetickú extra hodnotu. Na trhu sú dostupné rôzne rohové police do kúpeľne, samodržiace sklenené police či priestorovo úsporné teleskopické police. Dôležité je zdôrazniť, že vďaka moderným a inovatívnym dizajnom políc viete doslova na maximum využiť dostupný priestor v kúpeľni a viete si poradiť s vecami aj vtedy, keď je kúpeľňa rozmerovo menšia a treba využiť každý dostupný centimeter.

Kľúčové je aj zrkadlo

V kúpeľni by rozhodne nemalo chýbať klasické okrúhle zrkadlo, no môže sa stať, že pri kúpe nového bytu jednoducho takéto zrkadlo v kúpeľni chýba. V takom prípade našťastie tiež existuje rýchle a jednoduché riešenie. Výber je široký – na trhu sú k dispozícii rôzne nástenné okrúhle zrkadlá alebo aj menšie stolové zrkadlá. Do kúpeľne sa hodia predovšetkým také zrkadlá, ktoré sú adekvátne veľké, aby ste sa tam dobre videli aj skoro ráno po rýchlom rannom zobudení. Zrkadlá totiž nie sú len o kráse, ale aj o zdraví – kontrolujeme tam samých seba pri holení, nanášaní mejkapu či akejkoľvek starostlivosti o vlastnú tvár a telo.

Zdroj foto: NeonShot / Shutterstock.comZdroj foto: NeonShot / Shutterstock.com

Urobte si krajšiu kúpeľňu

Aké sú teda riziká kúpeľne? Predovšetkým vznik plesní pri striekaní vody bez závesu, ďalej riziko hromadenia rôznych vecí a vznik určitého chaosu či riziko, že sa porežeme pri holení pri absencii zrkadla, kde sami seba odkontrolujeme. Riešením môže byť práve nákup závesu do sprchy či vane, ďalej poličiek do kúpeľne či zrkadiel. Ako sme ukázali, každý problém má aj svoje adekvátne riešenie.

Článok Kúpeľňa – kde drobné nedostatky veľmi bolia bol publikovaný 30. září 2020 v 00.00 v rubrike PR články. Autorom článku je Redakce. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...