Poďte rekonštruovať od podlahy

Poďte rekonštruovať od podlahy

Púšťate sa do rekonštrukcie? Ideálne je začať od podlahy. Často doslova, pretože nás môže čakať kompletná rekonštrukcia starých podláh od suterénu až po vrchné poschodia.

Laminátová či vinylová podlaha?Laminátová či vinylová podlaha?

Betónové podlahy sú prekonané, vsaďte na anhydritové

Moderný anhydritový poter má unikátne vlastnosti. Je kvalitným podkladom pre akékoľvek ďalšie podlahové systémy. Je samonivelačným, takže neriešite žiadny problém s vyrovnávaním povrchu. Vyrovnáva sa sám. Naviac nemusí vyzrieť ako klasický betón, a tak sa s podlahárskymi prácami nezdržujete a veľmi rýchlo ich dotiahnete až do finálneho štádia.

Anhydritové podlahy sú veľmi pevné, vhodné ako podklad pre koberce, laminátové podlahy, vinylové podlahy, drevené parkety, dlažbu. Súčasne sú ideálnym riešením pre podlahové vykurovanie.

Laminátová či vinylová podlaha?

Kto sa rozhodne pre plávajúcu podlahu v ekonomickej cene, obvykle si dnes vyberá laminátové podlahy alebo podlahy vinylové. Kvalitné laminátové podlahy sú dnes veľmi prepracované, dezén len ťažko rozoznáte od dreva či iného materiálu, ktorý skutočne verne imitujú. Skutočne za pár korún dokážete vytvoriť krásne nové podlahy. Dokonca si laminátové podlahy dokážete položiť bez remeselníkov. Je to veľmi jednoduché. Nevýhodou laminátových podláh však je, že nie sú odolné vode. Vyliaty a rýchlo vytretý čaj ich síce nepoškodí, ale cez noc vytečená chladnička či dášť, ktorý naprší cez okno, už áno. Ak si však necháte v zásobe náhradné lamely podlahy, oprava nie je zložitá. Samozrejme kvalitnejšie laminátové podlahy vydržia viac.

Iným riešením sú odolné vinylové podlahy. Tie dokážu kombinovať estetiku drevených a keramických podláh s vodoodolnosťou. Preto ich môžete používať dokonca aj v kúpeľniach bez rizika akéhokoľvek poškodenia. A estetický efekt je úplne iný, než keby ste použili lino, ktoré napodobňuje drevo či dlaždice.

Článok Poďte rekonštruovať od podlahy bol publikovaný 24. listopadu 2020 v 22.15 v rubrike Byt. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...