Dievčenské kráľovstvo

Sponzorované odkazy:

Dievčenské kráľovstvo

Máte doma malú princeznú, či niekoľko? Tak isto premýšľate, ako im zariadiť ich princeznovské kráľovstvo tak, aby boli spokojné a sladko spinkali, ako povestná Princezná na hrášku. Zariadiť dievčenskú izbu prakticky, kreatívne a tak, aby nevyzerala ako ružová cukrová vata, nie je jednoduchá vec a tak vám prinášame pár tipov, ako na to.

Dievčenská izba musí byť nielen podľa vkusu vašich dcér, ale musí vyhovovať meniacim sa potrebám – od batoľaťa, až po dospievajúcu slečnu. Ak nechcete každé dva roky znova a znova kupovať nový nábytok, zariaďujte dievčenskú izbu tak, aby ste ju mohli obmeniť ľahko pomocou dekorácií a nábytok voľte rastúc a s nadčasovým dizajnom.

Použite čiernobielu farebnú schému

Monochromatická farebná schéma je perfektná, pokiaľ vaša dcéra nie je typická princeznička. Je to jednoduchý spôsob, ako vytvoriť neutrálnu miestnosť, bez toho aby ste sa držali stereotypnej bielej spálne. Niekoľko chytrých doplnkov, ako je svietidlo vyrobené z vetvy, sedačka na váľanie, dekoračné vankúšiky zabezpečia, že izbička bude rásť s vašou dcérou.

Farebné steny

Nepochybne existuje veľmi veľká šanca, že vaša dcéra nebude túžiť po ničom inom ako po žiarivo ružovej spálni. Pokiaľ po ružovej maľovke vaša dcéra túži, nebojte sa toho a pokojne vymaľujte celú izbu na ružovo, ale dúfajte, že jej záľuba v ružovej farbe ju bude sprevádzať ešte veľmi dlho. Výraznú farbu na stenách trochu „upokojte“ dekoráciami v decentných farbách, aby izbička nepôsobila krikľavo a prepchato.

Tapety

Jednu stenu v izbe vymedzte pre tapety. Ich dekor budete môcť ľahko obmieňať tak, ako sa bude meniť vkus vašej dcéry s postupom času. Väčším slečnám dovoľte, aby si nalepili plagáty ich obľúbených hercov, či spevákov.

Podporujte kreativitu

Je jedno, koľko má vaša dcéra rokov, dovoľte, aby sa jej osobnosť odrážala aj vo vzhľade izby. Vytvorte priestor pre vystavenie výrobkov, takú malú umeleckú galériu u vás doma. Nielenže ju budete motivovať k ďalšiemu tvoreniu, ale získate vďaka tomu veľa dekorácií.

Premeňte komodu na umelecké dielo

Máte doma nepoužívanú komodu, poproste vašu dcéru, nech priloží ruku k dielu a spoločne zo starej nepoužívanej komody vytvorte umelecký kus nábytku, ktorý bude dominovať detskej izbe a v ktorého šuplíkoch bude priestor pre všetky dievčenské nevyhnutnosti.

Chytré ukladanie vecí

Dievčatá potrebujú veľa úložných priestorov – pre oblečenie, hračky, princeznovské šaty, vlasové doplnky a najrôznejšie propriety. Snažte sa tak do dievčenskej spálne vtlačiť čo najviac úložných priestorov.

Myslite na návštevy

Nezabudnite na to, že dievčatá si domov často vodia kamarátky a tak pre návštevy pripravte posedenie – sedacie vaky, či rozkladacie kresielko na spanie, až budú chcieť organizovať pyžamovú párty.

Článok Dievčenské kráľovstvo bol publikovaný 2. února 2021 v 00.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...