Sivá farba do kúpeľne? A prečo nie?

Sponzorované odkazy:

Sivá farba do kúpeľne? A prečo nie?

** Sivá farba bola už niekoľko rokov absolútnym hitom pri zariaďovaní obývacích izieb, spální aj detských izbičiek. Jedna miestnosť zažíva sivý boom práve teraz – zaujíma vás, ktorá? No predsa kúpeľňa. V kúpeľniach hrajú prím odtiene nadčasovej béžovej a bielej, avšak sivá vie vniesť do kúpeľne luxus a nápaditosť. **

Radi by ste mali v kúpeľni sivú farbu a neviete, ako na to? Vyberte si pre svoju kúpeľňu ten správny odtieň a všetko ostatné už pôjde samo. Odtieň sivej bude závisieť od typu osvetlenia vašej kúpeľne, rozlohe a tiež na tom, či v nej máte okno a prirodzené svetlo, či nie.

Myslíte si, že sivá je pre kúpeľňu príliš studená? Nikdy! Sivá môže byť naozaj luxusnou farbou, ak je doplnená dobrým osvetlením a zariaďovacími predmetmi v správnej farbe. Pre oázu pokoja kombinujte sivú v rôznych odtieňoch, pre pridanie trochu „šťavy“ môžete sivú nakombinovať s inými farbami – máte výhodu – sivú je možné kombinovať snáď s každou farbou, ktorá vás napadne.

Súčasným trendom je používanie výrazných, žiarivých farieb, ktoré skutočne vyniknú na neutrálnom pozadí. Použitím rovnakej farby, ale v jej najsvetlejších a najhlbších inkarnáciách, môžete vytvoriť bohatý, kontrastný vzhľad, ktorý je stále harmonický a koordinovaný. Zdá sa, že 50 odtieňov sivej sa hodí nielen na čítanie, ale aj pre zariaďovanie domácnosti.

Myslíte si, že sivá je studená a pôsobí sterilne, ako nemocničné prostredie. Napríklad sivohnedá farba zvyšuje pocit útulnosti a je tak ideálnou voľbou pre miestnosti plné svetla. Teplé a svetlé odtiene sivej farby dodávajú kúpeľni na pohodlí. Použite sviečky a farebné doplnky, budete sa cítiť ako v domácom wellness centre.

Obklady od podlahy k stropu vám dajú priestor, pohrať sa nielen s odtieňmi, ale rôznymi veľkosťami. Na pozadí sivých obkladov skvele vyniknú biele armatúry a jasné osvetlenie. Najlepšou voľbou sú chrómované doplnky, ktoré vytvoria žiarivý kontrast.

Udržujte čistotu a poriadok

Sivá farba je synonymom pre sofistikovanosť, takže zvýšte jej éterické kúzlo tým, že ju spojíte s bielymi lesklými doplnkami, svietidlami a sviečkami. Nebojte sa voliť doplnky, ktoré budú obsahovať sivé akcenty. Napríklad biele so sivými bodkami. Ak chcete kúpeľňu opticky ohriať, voľte predložky a uteráky v teplých jesenných farbách. Skvele vyzerá kombinácia sivej a horčicovej.

Vymaľujte svetlo sivou farbou

Ak nemáte v kúpeľni obklady až k stropu, nebojte sa sivé obklady doplniť svetlo sivou maľovkou. Nebojte sa sivú otepliť tým, že do kúpeľne ** zaobstaráte drevený nábytok **, na ktorom vyniká textúra dreva. Hnedá a sivá sa zdá čudná, ale až kým ich k sebe nenakombinujete. Drevo sa na sivom podklade priamo rozžiari.

Článok Sivá farba do kúpeľne? A prečo nie? bol publikovaný 13. února 2021 v 00.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...