3 tipy ako vybrať tú najlepšiu LED žiarovku pre vás

3 tipy ako vybrať tú najlepšiu LED žiarovku pre vás

Výber a kúpa LED žiarovky môže byť pre niekoho veľmi náročná. Pre uľahčenie výberu vám prinášame 3 základné tipy, tak, aby ste si aj vy vybrali tú najlepšiu LED žiarovku pre vás.

Jak postupovat pri výbere vhodného LED svetla?Jak postupovat pri výbere vhodného LED svetla?

Pri výbere vhodného LED svetla je potrebné zohľadniť viacero dôležitých kritérií. Kúpa novej žiarovky je dôležitá z ekonomického a funkčného hľadiska. Mala by byť čo najefektívnejšia, s vysokou úsporou energie.

Účel miestnosti

Dôležitým kritériom je jednoznačne miestnosť, v ktorej chcete LED žiarovku použiť. Je totižto rozdiel kupovať LED žiarovku do spálne a do kancelárskych priestorov. Je dokázané, že do spálne sa viac hodí teplá biela farba. V miestnosti, kde sa nachádzajú horizontálne žalúzie je tiež vhodná, z dôvodu. že pocitovo uteplí celý priestor a vy sa tak cítite viac komfortne. Do kancelárskych priestorov je vhodná studená biela.

Vyberte si správny typ

LED žiarovky môžeme nájsť v rôznych veľkostiach, tvaroch a s rôznymi vlastnosťami. V dnešnej dobe sú veľmi obľúbené úsporné LED žiarovky E14, ktoré sú známe svojim širokým využitím. Využívajú sa v hoteloch, baroch, reštauráciách ale aj v domácnostiach. Nie sú finančne náročné, dostanete ich kúpiť za pár eur. Dokonca, sú vysoko ekologické tým, že všetku energiu premieňajú na svetlo.

LED žiarovky E14LED žiarovky E14

Teplé alebo studené svetlo?

Ako sme už spomínali, druh svetla je potrebné vyberať podľa miestnosti v ktorej LED žiarovku použijete. Všeobecne však máme tri druhy svetla. Teplá biela, neutrálna biela a studená biela. Teplá biela je vhodná do domácnosti, ale tiež do predajných priestorov, reštaurácií a hotelov. Neutrálna biela sa využíva v predsieňach, zasadacích priestoroch a v čakárňach. V priestoroch, kde je žiaduca vysoká viditeľnosť sa využíva studená biela, a to napríklad v kancelárskych priestoroch, pivniciach, laboratóriách, a tiež v knižniciach.

Článok 3 tipy ako vybrať tú najlepšiu LED žiarovku pre vás bol publikovaný 22. února 2021 v 22.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...