Obmedzený rozpočet a veľké zmeny v interiéri? My vieme, ako na to!

Sponzorované odkazy:

Obmedzený rozpočet a veľké zmeny v interiéri? My vieme, ako na to!

Vďaka tomu, že trávime viac času doma, uvedomujeme si, že je dôležité mať to doma pekné, aby sme sa cítili psychicky v pohode. Domov je nielen strecha nad hlavou, ale je to tiež miesto pre odpočinok, relaxáciu a stretávanie sa s priateľmi a rodinou. Ak ste sa rozhodli tento rok na jar prerobiť svoj domov, ale máte obmedzený rozpočet, čítate ten správny článok. Poradíme vám, ako aj s minimom financií urobiť z domu domov.

Dajte svojmu nábytku priestor

Základným dekoračným tipom na prerobenie priestoru, je premiestniť pohovky od stien, ale tiež ich skúste premiestniť od ostatných kľúčových kusov nábytku. Všeobecne platí, že medzi sedením a centrálnym konferenčným stolíkom musí byť vzdialenosť 45 cm. Pokiaľ ide o nákup konferenčného stolíka, voľte správne proporcie. Aj tak obyčajná zmena, ako je nákup nového stolíka, urobí v obývacej izbe divy. Obyčajný konferenčný stolík stojí pár desiatok Eur a pomôže vám vylepšiť vzhľad vašej obývačky.

Ďalším tipom je to, že v každej miestnosti vyberte kus nábytku, ktorý necháte zažiariť. Je jedno, či to bude sedacia súprava, či starodávna komoda po babičke. Musí to byť kúsok, ktorý je niečím zaujímavý. Farbou, textúrou, alebo prevedením. Celá miestnosť potom bude vďaka jednému originálnemu solitéru pôsobiť luxusnejšie.

Vytvorte dojem väčšieho priestoru

Máte nízke stropy? To vôbec nevadí. Môžete vytvoriť dojem väčšieho priestoru tým, že si vyberiete nízkoprofilový nábytok, ako sú pohovky, konferenčné stolíky a komody. Tie doplňte vysokými štíhlymi policami, ktoré opticky pridávajú miestnosti pár centimetrov výšky navyše.

Látky sú dôležité

Najrôznejšie vrstvy robia dom útulnejším. Nájdite spočiatku jednu dominantnú látku, záclony, poťah sedacej súpravy, alebo koberec. Potom začnite vrstviť pridaním látok menšieho rozsahu na vankúše a prikrývky. Myslite na svoj dekor, pokiaľ ide o vrstvy, ktoré majú byť vytvorené – napríklad v poradí farba, vzor, textúra, osvetlenie. Pre príklad – na sedacej súprave máte kvetinový motív, na ktorom sú napríklad ružové ruže. Na sedaciu súpravu umiestnite dekoratívne vankúšiky v tejto farbe, do vázy umiestnite podobnú kvetinu a tienidlo lampy na čítanie bude buď v podobnom kvetinovom motíve, alebo v rovnakej farbe ako dekor na sedacej súprave.

Zaveste obrazy a fotografie do dokonalej výšky

Kľúčovým pravidlom interiérového dizajnu pre zavesenie obrázkov a obrazov je neumiestňovať ich príliš vysoko. Dokonalá výška je teda v úrovni očí, ktorá je približne 145 cm od podlahy k stredu obrazu. Skvele vyzerá jeden veľký, centrálny obraz, menšie obrázky, či fotografie môžete zavesiť vedľa neho.

Zrkadlá

Zrkadlá pomáhajú pridať do miestnosti svetlo a hĺbku. Vďaka zrkadlám tak môžete pričarovať do vašej miestnosti viac prirodzeného svetla. Večer naopak pri použití LED svetielok, či sviečok, zrkadlá pomôžu znásobiť romantickú atmosféru.

Osvetlenie

Pri zvažovaní osvetlenia si dajte záležať. Vyberte nielen druh a teplotu žiaroviek, ale aj dizajn samotného svietidla vám skvele pomôže doladiť váš domov k dokonalosti.

Oblečte si okná

Ak máte malé okno, urobte ilúziu niečoho oveľa väčšieho tým, že zavesíte závesy až za okraj okna, aby ho zarámoval, okno bude vyzerať oveľa širšie.

Rovnakým princípom fungujú závesy aj vertikálne. Ak použijeme závesy dlhé až na zem, okno opticky predĺžia.

Fotografie: Pinterest.com, Pixabay.com

Článok Obmedzený rozpočet a veľké zmeny v interiéri? My vieme, ako na to! bol publikovaný 23. února 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...