Letné dekorácie, ktoré vám doma nesmú chýbať

Sponzorované odkazy:

Letné dekorácie, ktoré vám doma nesmú chýbať

Leto je v plnom prúde a určite premýšľate ako vo voľných chvíľach zvelebiť váš domov. Väčšina ľudí necháva napríklad maľovanie na leto, pretože steny prirodzene vyschnú a nedochádza k olupovaniu farby, ako keď sa snažíte čo najviac kúriť, aby vám maľovka uschne. Leto je čas dovoleniek, kedy trávime viac času v zahraničí a určite sa tam veľa z nás inšpiruje zaujímavými dekoráciami. Ako priniesť leto do vášho príbytku, aby aj dekorácie od mora pôsobili prirodzene v našich končinách?

Doneste prírodu do domu

V lete trávime viac času na prechádzkach a výletoch do okolia. Nezabudnite si cestou domov natrhať lúčne kvety do vázy. Z prírodnín si môžete vyrobiť aj veľmi obľúbené vence na dvere. Ak máte terasu, kde trávite veľa času s rodinou a príbuznými, nezabudnite ani tú ozdobiť sezónnymi kvetinami.

Inšpirované Stredomorím

Milujete Grécko, jeho kultúru a osobitú architektúru? Môžete si kúsok Grécka doniesť domov. Nemusíte hneď kupovať nový nábytok, či maľovať steny na modro, stačí si vypomôcť s pár dekoráciami. Trebárs tými, ktoré si priveziete z dovolenky. Jednoduchým spôsobom je biela prikrývka na sedaciu súpravu, modré dekoratívne vankúšiky, dekorácie v námorníckom štýle, teraz ich zoženiete lacno napríklad v Kiku, či Pepcu. Z mušličiek, ktoré ste si priviezli z dovolenky, si môžete vytvoriť krásny dekoratívny svietnik. Na stôl stačí dať modrobiely obrus, modré obrúsky a nejakú peknú kvetinu. Skvele vyzerajú lúčne zvončeky a margarétky. Tie však príliš dobre nevoňajú, ale na terase vo váze budú vyzerať skvele.

Keď prídu hostia

Leto je čas osláv, grilovaček a stretávanie sa priateľmi. Najmä tento rok si to všetci užívame, keď sme celú dobu museli byť zalezený doma. Naším tipom je barový vozík, kam môžete umiestniť najrôznejšie alkoholické aj nealkoholické nápoje. Prekvapte svojich hostí a naučte sa namiešať nejaké koktaily. K príprave mojita sa skvele hodí vlastnoručne vypestovaná mäta z vašej záhradky. Aj poháre a podnosy môžete letne vystajlovat, nech si tohtoročné leto naozaj užijete vo veľkom. Ozdobiť môžete pergolu, či terasu s vonkajšími svetielkami, dodá to večernej zábave nádych romantiky.

Keď v lete prší

Nezabúdajte na dobu, kedy aj uprostred leta bude pršať. Prineste si do domu slniečko v podobe blankytne modrých a slniečkovo žltých dekorácií. Nielenže spolu náramne ladia, ale aj v pochmúrnych dňoch vám vyčaria úsmev na tvári.

Bytové textílie

Nemusíte sa báť priniesť letné motívy aj do spálne a detských izbičiek. Na leto sa skvele hodia ľahké, chladivé saténové obliečky. Námornícke motívy, kotvičky, lodičky, či kvety váš domov rozveselia. Teplé deky nechajte odborne vyčistiť, nech ich máte pripravené na chladnú jeseň.

Ventilátor

Na horúce letné dni je ideálne mať doma klimatizáciu, ak si ju finančne nemôžete dovoliť, kúpte si aspoň ventilátor. Keď pred neho postavíte nádobu s kockami ľadu, budete mať doma hneď o pár stupienkov chladnejšie.

Foto: Pixabay.com, Pinterest.com

Článok Letné dekorácie, ktoré vám doma nesmú chýbať bol publikovaný 27. července 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...