Bývanie je o detailoch. Najlacnejšie a najefektnejšie ho zmenia dekoračné látky

Bývanie je o detailoch. Najlacnejšie a najefektnejšie ho zmenia dekoračné látky

Na jeseň trávime viac času doma. Mnohých z nás pochytí chuť niečo zmeniť. Zatiaľ čo na jar upratujeme, jeseň nás motivuje k tvoreniu. Určite neodoláme a vyrobíme si jeden či dva jesenné venčeky na stôl aj na dvere z krásneho farebného lístia, z gaštanov či šípok. Jesenné plody sú neuveriteľné krásne. Lenže to nestačí. Kúpte si dekoračné látky. Metráž sa perfektne hodí na veľké zmeny po malých detailoch.

domácnosťdomácnosť

Látky vedia náš interiér zmeniť k nepoznaniu

Kto sa pustí do zmien závesov, obvykle sa musí pripraviť na pomerne veľkú investíciu. Pritom to ale ide aj v malom. Poďte trebárs zmeniť kuchyňu a jedáleň pomocou drobných dekoračných prvkov. Dekoračné látky metráž sú to najdôležitejšie, čo si musíme kúpiť, než sa pustíme do zmien. Hodia sa na obrusy či prestieranie, na nové očalúnenie jedálenských stoličiek, pre pohodlné vankúšiky na lavicu, ale trebárs aj na chňapky a rôzne drobné látkové dekorácie.

Chcete mäkšie stoličky? Kúpte si molitan, látku a pustite sa do práce

Výplňový molitan je dôležitým pomocníkom pri zmenách nášho bývania k lepšiemu. Máte tvrdé jedálenské stoličky? Nie je vám príjemné, ako teraz na jeseň, ešte pred vykurovacou sezónou chladia? Ušite si vhodné sedáky na stoličky. Stačí vám molitan a vhodná metráž, ktorú doladíte s ostatnými textilnými doplnkami. Pracovať môžete s rovnakou látkou, druhou možnosťou je identický vzor, ale iný odtieň či farba tohto vzoru.

Nebojte sa pustiť ani do čalúnenia. Zistíte, že je to jednoduchšie, než ste si mysleli. Obvykle vám ako pomôcka postačí čalúnnická sponkovačka. Stojí pár euro. Potom už potrebujete iba molitan, dekoračnú čalúnnickú látku a chuť tvoriť.

Dokonalú kuchyňu robí dokonalý stôl

Set stolových nôh Galt, foto: steelbro.skSet stolových nôh Galt, foto: steelbro.sk Set stolových nôh Galt, foto: steelbro.sk

Základom kuchyne a jedálne je stôl, za ktorým sa schádza celá rodina. Ako na taký, ku ktorému sa budete všetci tešiť? Ak vám ten váš nevyhovuje, nemusíte kupovať hotový stôl. Zadovážte si moderné masívne stolové nohy z jaklovej ocele a na ne dajte atraktívnu a odolnú stolovú dosku. Ideálne z masívneho dreva. Hitom sú tiež ručne vyrábané živičné stolové dosky. Nech už si vyberiete akýkoľvek stôl, nezabúdajte, že je vždy rovnako najdôležitejšia, aby bola u neho rodina pohromade.

Článok Bývanie je o detailoch. Najlacnejšie a najefektnejšie ho zmenia dekoračné látky bol publikovaný 27. září 2021 v 17.15 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...