Kam s ním?

Sponzorované odkazy:

Kam s ním?

Všetci, ktorí čítali povinné čítanie, si túto otázku spoja s Nerudovým dielom, v ktorom riešil, čo s použitým slamníkom. A vy si tú otázku tiež pokladáte dnes a denne, keď sa snažíte uložiť mixér, vysávač, alebo napríklad akumulátorový skrutkovač.

Žijeme v dobe neskutočných noviniek do domácnosti, máme na každú činnosť nejakého „chytrého“ pomocníka, ktorý šetrí náš čas, ale aj naše svaly a chrbát. Problém je, že tých pomocníkov do domácnosti je čoraz viac a úložného miesta čoraz menej. Pokiaľ teda nežijete v obrovskej vile.

Špeciálna miestnosť

Tí, ktorí majú svoj rodinný domček, to majú jednoduchšie. Vyplatí sa im vytvoriť jednu špeciálnu miestnosť, ktorú vybavia regálmi a úložnými systémami, do ktorých pekne prehľadne vyskladajú všetky tieto moderné vymoženosti do domácnosti. Všetci iste viete, aké to je, snažiť sa v malej garsónke kamkoľvek upratať napríklad vysávač. Ak nedisponuje váš rodinný domček priestorom navyše, pokojne si našetrite peniaze a nebojte sa nejaký ten „kamrlík“ pristaviť. Pretože sa vám táto investícia mnohonásobne vráti, hoci už len v tom ušetrenom čase, keď nekonečne hľadáte napríklad vŕtačku. Keď sa dáte do výstavby, myslite aj na miestnosť, do ktorej umiestnite práčovňu – miestnosť na práčku so sušičkou, kam upracete žehličku, žehliacu dosku, ale kde budete môcť v pokoji vyprať, vysušiť, vyžehliť, poskladať a roztriediť oblečenie. To je na nezaplatenie.

Keď nemáte miestnosť navyše

My ostatní, čo žijeme v bytoch, budeme musieť viac premýšľať, než pomocníkom do domácnosti nájdeme svoje miesto. Najrôznejšie mopy, vedro, vysávač a ostatné vybavenie jednoducho zaberá veľa priestoru, ale zase ich potrebujeme často, takže odniesť ich do pivničnej kóje nie je práve najlepšie riešenie.

Ideálne bude zainvestovať do vstavanej skrine na mieru, ktorá bude mať police presne podľa našich potrieb. Také, do ktorej sa zmestí vysávač, ale aj prehľadne zrovnané náradie, priehľadné boxy s ďalšími nevyhnutnosťami do domácnosti, či napríklad náhradné diely a taktiež napríklad zásoby drogérie a kozmetiky – aviváže, pracie prášky, toaletný papier a hygienické potreby. Budeme mať všetko prehľadne usporiadané za zatvorenými dverami skrine. Ak nemáte priestor navyše, určite voľte skrine s posúvacími dverami, zaberú menej miesta.

Nezabudnite ani na miesto, kam budete ukladať účtenky a návody na použitie pre všetky tieto prístroje. Ak chcete nejaký priestor ušetriť, vyfoťte si účtenky do telefónu a uložte na cloudové úložisko. Presvedčte sa, či nejde návod k vášmu spotrebiču stiahnuť na internete napríklad v pdf podobe, nebudete tak musieť uschovávať hrubé knižky v niekoľkých jazykoch, ktoré sú rovnako väčšinou k ničomu.

Článok Kam s ním? bol publikovaný 13. listopadu 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...