Tipy na zimnú údržbu záhrady

Sponzorované odkazy:

Tipy na zimnú údržbu záhrady

Raz záhradník, navždy záhradník, dokonca aj v zime. Zatiaľ čo opadalo lístie, začal byť ráno mráz a na niektorých miestach je na záhonoch drobná snehová pokrývka, vy doma nemáte státie a premýšľate, čo pre vašu záhradu urobiť, aj keď počasie príliš pobytu vonku nepraje?

Sneh

Sneh a ľad sú neoddeliteľnou súčasťou zimy, ale vy môžete pre svoje stromčeky a kríky niečo urobiť. Niekedy je snehu príliš, tak ho môžete odstrániť, aby sa pod jeho ťarchou nepolámali vetvy vašich obľúbených stromov. Môžete na chodníky na záhrade nasypať piesok, alebo soľ, aby bol pohyb na nich bezpečný.

Myslite na jar

Na jar býva v záhrade najviac práce a ak sa doma nudíte, pripravte si záhradné náčinie. Odvezte kosačku, krovinorez a motorovú pílu do servisu. Premažte všetko, čo je potrebné. Poukladajte si v kôlni výbavu na záhradníčenie. Niektoré nástroje bude treba nabrúsiť.

Vianočný čas

Tiež môžete vyzdobiť svoju záhradu záhradnými svetielkami, ktoré sa v adventnom čase budú inštalovať. Svetielka kupujte špeciálne, ktoré sú vhodné na inštaláciu vonku – voda (sneh) a elektrina sa veľmi nekamarátia. Ozdobte si priestor okolo vchodových dverí vianočnými dekoráciami.

Prerezávanie

Niektoré rastliny a kríky treba v zime prerezať, sú vo vegetačnom pokoji. Zbaviť sa môžete aj drevín, pri ktorých ste na jeseň zistili, že majú nejakého škodcu, či chorobu. Vďaka mrazu sa neroznesú na ostatné rastliny u vás na záhrade.

Plánujte

Chcete na jar zmeniť vzhľad vašej záhrady? Teraz máte čas s hrnčekom horúceho čaju surfovať na internete a hľadať inšpiráciu na vylepšenie vašej záhrady. Môžete si to aj namaľovať a napísať si zoznam rastlín a sadeníc, ktoré budete chcieť na jar zaobstarať. Keď už budete na internete, pozrite sa na najrôznejšie akcie – bazény, motorové píly, kosačky a ďalšie záhradkárske vybavenia sú v zime vo výpredaji a oveľa lacnejšie, než na jar.

Myslite na obyvateľa vašej záhrady

Inštalujte si na záhradku búdky a kŕmidlá, aby mali vtáčiky, čo jesť. Budú vám vďační a za vaše snaženie sa vám odvďačia tým, že vyzobú škodcov na vašej záhrade. Navyše pre deti je zábava, keď môžu z okna sledovať, ako vtáčikom chutí, čo ste im nasypali.

Článok Tipy na zimnú údržbu záhrady bol publikovaný 4. prosince 2021 v 09.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...